נטלי דדון מבשלת מרק כתום עם שמנת | אתגר ירקות כתומים נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ירקות כתומים: בישולים למשפחה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון מרק כתום עם שמנת חמוצה של נטלי דדון

אמרתם לי ירקות כתומים, אמרתם לי מרק כתום.

אבל אתם יודעים שאני לא אחת שתכין סתם איזה מרק כתום, חייבת טוויסט מעניין למנה. אז החלטתי להכין מרק בטטה והוספתי בטטה לבנה ותפוחי אדמה שיתנו למרק הכתום שלנו טוויסט של צבע.

מרק כתום שהוא לא כתום?

מסתבר שיש דברים כאלה, מלא בכל הירקות הכתומים שאני אוהבת: דלעת יפנית, בטטה, גזר ודלעת וגם תפוחי אדמה ובטטה לבנה שהעניקו למרק צבע עדין.

להכנה, מרככים את כל הירקות בסיר וטוחנים יחד. הוספתי פלפל אנגלי, מלח ומעט מאוד אגוז מוסקט אבל מה שיפה במרק כתום הוא שכל אחד יכול לתבל לפי איך שמתחשק לו 

העיקר שהסיר ממלא בבריאות כתומה:

אם רוצים לעשות את המרק יותר מתוק,

אפשר להוסיף קינמון וסוכר חום.

אם רוצים ללכת על קטע חריף, פלפל שאטה יחמיא למנה בטירוף.

אם הולכים על קלאסיקה, כף של שמנת חמוצה במרכז הקערה עם עירית קצוצה, יסדר את הטעמים.

מנה שמתאימה בול לימים חורפיים כאלה והכי כיף לחלוק אותה עם המשפחה, כשקר בחוץ וחם בלב.



עוד ממני

לא כדאי לפספס