נטלי דדון מבשלת לכבוד ט"ו בשבט עוף בפירות יבשים | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ט"ו בשבט הגיע: פירות יבשים בכל הצבעים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון עוף עם פירות יבשים של נטלי דדון

כשאני חושבת על פירות יבשים, לרוב תעלה בראשי המנה המנחמת והמעולה מבית אמא, הכוללת מתכון של עוף בפירות יבשים כשהתוצאה המתקבלת היא מנה טעימה ומתקתקה, בעיקר כשהיא מוגשת על אורז לבן עשוי אחד אחד.

 

מצרכים:

6 כרעיים מחולקות 

200 גרם שזיפים מיובשים מגולענים

200 גרם משמשים מיובשים

200 גרם צימוקים בהירים

100 גרם אגוזי מלך קלופים

100 גרם שקדים לא קלויים

2 כוסות יין אדום יבש

כף סילאן

2 שיני שום כתושות או כפית אבקת שום

1 כפית כורכום

1 כפית כמון

1 כפית קינמון, לא חובה!

מלח 

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים יחד.
  2. משרים את העוף למשך שעה במקרר (אפשר יותר כמובן).
  3. מעבירים את העוף ושאר החומרים לתבנית מכוסה נייר אפיה. אופים 20 דקות על חום גבוה של 200 מעלות.
  4. מנמיכים את התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד שעה נוספת, 20 דקות לקראת הסיום מורידים את נייר הכסף וממשיכים לאפות.
  5. במהלך ההכנה, מערבבים והופכים את הפירות כך שיספגו טעמים.

 

טעם של שישי, של בית וגם של חג, שאני נהנית להכין כל השנה! שיהיה חג שמח וטעים!

עוד ממני

לא כדאי לפספס