נטלי דדון משדרגת את המנגל של עצמאות | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חוגגים עצמאות בבית: נטלי דדון בוחרת במנגל מאוזן

תמונה גרסת הדפסה

טיפים למנגל דגים של נטלי דדון 

איך הכל התהפך לנו השנה, סדר פסח הפך אינטימי ויום העצמאות נהיה ביתי, דווקא החג שהכי מסמל יציאה לרחובות הוא החג בו נישאר השנה בבית.

בתור ילדה, אהבתי במיוחד להסתובב עם ההורים לראות זיקוקים כילדה ובת נוער, ולראות את כל הילדים מסתובבים בחבורות. ובימים כתיקונם ביום העצמאות ריף ואני נהנים מהופעות, חוגגים עם חברים ומשפחה ומתרגשים לקראת יום ההולדת למדינה הקטנה והיפה שלנו. השנה זה יהיה קצת אחרת אבל בכל זאת נפתח שולחן וניכנס לאווירה, כי אם כבר יוצא לחגוג בבית עם מינימום משפחה אז...שיהיה טעים! בטח שאפתח מנגל ונחגוג את יום העצמאות כמו שצריך, גם אם זה בחצר עם מינימום משפחה אבל מקסימום מצב רוח. בריכת גומי? יש. מנגל? יש. פצפץ? בעניין! אז אני לא מתכוונת לוותר על החגיגה אלא רק לשנות אותה מעט.

על המנגל השנה בחרתי לא לצלות בשרים, דווקא התחשק לי כיוון של דגים על האש! המנה שלי היא בר-ים עם עגבניות צלויות בנייר כסף, כל כך פשוט וכל כך טעים.

מנקים ועוטפים את הדג בתבלינים ובצד משפדים או מניחים על נייר כסף עגבניות שרי עם שמן זית ומלח גס מעל. וזהו! מניחים על גריל חם ומחכים בערך שמונה דקות, תלוי בגודל הנתח, ואפשר להפוך אחרי 5 דקות ולבדוק.

כמה טיפים שלי למנגל דגים על האש:

-להכין תערובת תבלינים יבשה (טימין, פטרוזיליה יבשה, אבקת שום, מלח ופלפל) ולמרוח לפני הצלייה כדי שהדג יספוג טעמים עמוקים.

-לשים את הדג על האש רק שהגחלים לוהטות או הגריל רותח, דג לא צריך להיצלות הרבה זמן אבל צריך לתת לו מכת חום.

-אפשר לגוון בתוספות בקלות, כל כך הרבה ירקות מתאימים לצד דג טוב: תירס על האש, בטטות צלויות או אפילו פלפלים רגילים וחריפים שאפשר לשרוף בכיף בנייר כסף.

ספרו לי, מה אתן שמות ושמים על המנגל שלכם השנה?

איך שלא תחגגו, מקווה שיהיה יום עצמאות שמח ושנגיע לימים שפויים יותר במהרה!



עוד ממני

לא כדאי לפספס