שנת הלימודים בפתח: נועה רוזין מכינה חטיפי בריאות לילדים | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שנת הלימודים בפתח: נועה רוזין מכינה קוביות בריאות

תמונה גרסת הדפסה

חטיפי בריאות לילדים

צמד המילים הזה: "האחד בספטמבר" השאיר בי זכרונות מתוקים. אני, כמו רוב האנשים שחוגגים יום הולדת בספטמבר, מעניקים לחודש הזה חסד של התחלות חדשה ודפים חלקים שנפתחים עבורנו. החזרה שלי למסגרות הייתה מלווה תמיד בהתרגשות ורצון עז להתחיל את השנה. למזלי, שנת 2020 עם כל הצרות שלה, מעלה איתה את הבן שלי לגן חובה (בלי הגבלות וקפסולות) ולכן ההתרגשות היא טהורה. 

בשנה האחרונה הצלחתי לייצר טקס קטן עבורו, והיא קופסת האוכל. בעוד שהדרך הקלה ביותר הייתה לזרוק לו לחמניה לתוך קופסאת פלסטיק, בחרתי להפוך את החלק הזה ביום לנעים, בריא ומאוזן יותר. הקופסא עצמה צבעונית ומחולקת בצורה כזו שהיא עושה חשק להורה למלא אותה בכל טוב: בגומחה אחת כתוב: דגנים, בשניה ירקות ובשלישית פירות. ובכל בוקר, יש לי חגיגה במטבח: אני מוסיפה ירקות אורגנים כמו מלפפון וגמבה אדומה, פירות מתקתקים כמו תפוח, ענבים ומלון ואפילו יש גומחה קטנטנה שמתאימה לתמר ("בלי גרעין אמא!"). 

הגננת של אורי לא מרשה להביא דברי מתיקה לגן (ובצדק), לכן כשהוא חוזר הביתה ומתחשק לו משהו מתוק, מצאתי מתכון ישן של "קוביות בריאות" (מתוך אוסף מתכונים שפורסמו במגזין "לאישה") שמחכה לו תמיד בבית כשהוא מגיע.

 

מרובעי בריאות || תבנית 22X15

מצרכים:

2 כוסות (200 גרם) פתיתי שיבולת שועל

1 כוס (100 גרם) פיסטוק מקולף

80 גרם חמאה

1 כוס (320 גרם) דבש Green

½ כוס טחינה גולמית Green 

½ כפית קינמון טחון

1/8 כפית מלח

1 כוס חמוציות

½ כוס (50 גרם) שומשום

½ כוס (50 גרם) זרעי דלעת או חמנייה

 

הכנה:

  1. שמחים במחבת את שיבולת השועל והפיסטוקים וקולים על להבה בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות. מסירים מהכיריים.
  2. שמים בסיר קטן (או במחבת שבה קלינו קודם, אבל לאחר שהצטננה) את החמאה, הדבש, הטחינה, הקינמון והמלח ומחממים 2-3 דקות, עד לסף רתיחה. מוסיפים את שיבולת השועל והפיסטוקים, ואת השומשום וזרעי הדלעת (או החמנייה) ומבשלים עוד 2-3 דקות. מסירים מהכיריים, מוסיפים את החמוציות ומערבבים.
  3. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשטחים בה את העיסה. מהדקים היטב. מניחים לצינון מלא ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות. חותכים למרובעים ומגישים. 

 

עוד ממני

לא כדאי לפספס