מרק כתום של נועה רוזין | אתגר ירקות כתומים | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ירקות כתומים: המתכון הסודי של דוד שלי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון מרק כתום

אני לא בטוחה שאתם זוכרים את תחילת האתגר שלי עם השקת נבחרת גרין: ארוחת משפחתית שמבוססת על המתכונים הוותיקים של המשפחה. נבירה אינסופית במתכונים הביאה אותי לכדי התעטשות בכל מפגש עם גזיר עיתון ישן או דף מקומט שסבתא שלי כתבה עליו לפני שלושים שנים או יותר. השבוע, כשהחל להתקרר והרצון להישאר בבית גבר, ביקשתי מדודה יעלי שתשלח לי את המתכון הנהדר שלה למרק כתום. 

יש משהו במתכונים שהם לא של בלוגרים או מתכונאים גדולים שהופך את האוכל לטעים יותר, מן תחושה כזו שהצד השולח אותם המציא אותם לבד. קיבלתי ממנה בוואטספ תמונה של – ניחשתם נכון – גזיר עיתון בכתב יד כשהכותרת שלו היא: "מרק חורפי". ניכר שהמתכון לא מימנו אנו, כי כמו שאני מכירה דודתי הבריאה "3 כפות מרק עוף" בחיים לא היו עוברות אצלה. את המרק הזה טעמתי בארוחת ערב אצלה בבית, לא מזמן יחסית, והתאהבתי. 

מרק קרמי, עמוק בטעמים, כזה שמתחשק לך להכניס שליכטה של שמנת חמוצה או אפילו קרם פרש עם קצת עירית קצוצה למצות את הטעמים. ומה שכיף במתכון? הוא באמת היה קל להכנה. והשוס? הבן שלי זלל אותו בלי הכרה. נכון, היה צריך תירוץ בסגנון שקדי מרק, אבל אחרי שעברנו את המשוכה הזו – דרך האבנים הכתומות הייתה פרוסה לפנינו. 

שיהיה לכם המשך חורף קר ונעים, והנה המתכון להנאתכם:

מצרכים:

3 בצלים בינוניים, חתוכים

1 חלק לבן של כרישה, חתוך

3 כפות שמן

1 כפית סוכר

מלח, פלפל

4 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות

3 בטטות גדולות, פרוסות

3 כפות מרק עוף

1 גבעול סלרי, חתוך

2 כוסות חלב

אופן הכנה:

  1. בווק/מחבת משחימים את הבצלים והכרישה עם השמן והסוכר.
  2. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.
  3. מעבירים לסיר, מתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק.
  4. מוסיפים בטטות, סלרי ומים רותחים עד כדי כיסוי.
  5. מבשלים 30 דקות ומועכים הכל במעבד מזון. 
  6. אם הבלילה סמיכה מידי מערבבים עם 2 כוסות חלב או יותר.
  7. לשדרוג אפשר להוסיף כף קרם פרש ורוזמרין קצוץ לכל מנה.
  8. בתיאבון!

עוד ממני

לא כדאי לפספס