נועה רוזין, תמר מג'הול ושקדים | אתגר ט"ו בשבט - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ט"ו בשבט הגיע: חגיגת פירות יבשים

תמונה גרסת הדפסה

תמר מג'הול ושקדים

ט"ו בשבט הגיע ואיתו יש לי וידוי: כמות הפירות היבשים שאני אוכלת מסתכמת בתמר מג'הול ושקדים.

אחרי שנים של דחיסה לפה מכל הבא ליד, הגעתי למסקנה שאני חייבת טיפל'ה להוריד בכמות, אבל שהכמות שאני כן אוכלת תהיה גם איכותית. לפני כמה חודשים התחלתי ללכת לתזונאית. נמנעתי מזה תקופה ארוכה, כי חשבתי שכולן אותו הדבר, ופתאום מצאתי שיטה שעובדת לי: Fit & Zone.

שילוב של פחמימה, חלבון ושומן בכל ארוחה שאוכלים – כולל הנשנושים הקטנים – לאורך כל היום. והנה, גם כשבפירות יבשים עסקינן, אין כמו שילוב של שקד (שומן) עם פרי מיובש (פחמימה ומעט חלבון) כדי לשמור על ערך גליקמי שלא יקפיץ את הסוכר.

כמו שאתם בוודאי מנחשים, מדובר בשקדים טבעיים, לא מלוחים ולא קלויים. אני משתדלת לאכול אותם בתוך תמר מג'הול אחד גדול לפני אימון, וככה להישאר מאוזנת לאורך כל היום. אז ט"ו בשבט עבורי הוא חג משמח, אבל לאו דווקא קולינרי. אני חוגגת אותו עם הבן שלי שנהנה מהשפע של הפירות היבשים וכל הכיף שמתלווה לזה (בעיקר השירים). ובעיקר מקווה שעד שנה הבאה הוא יצליח להגיד ט"ו בשבט ולא ד"ו בשבט. חג שמח!

עוד ממני

לא כדאי לפספס