נועה רוזין חוגגת עצמאות בבית עם מתכון לסלט סלרי | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חוגגים עצמאות בבית: נועה רוזין מכינה סלט סלרי

תמונה גרסת הדפסה

נועה רוזין מארגנת יום עצמאות מיוחד עם מתכון לסלט סלרי

יום העצמאות של שנת 2020 ייזכר בדפי ההיסטוריה של מדינת ישראל עוד שנים רבות. רק לפני מספר ימים דיווחנו, אלעד ואני, בתוכנית הבוקר על החלטתו של גלעד ארדן לאפשר מופעי זיקוקים בעוד שראשי הערים והמועצות החליטו לא לקיים אותם. אין מנגלים בפארקים, אין במות בידור, ועדיין יש עדנה מסוימת בקרב הישראלים שמבינים (עד כמה שניתן) שגם את זה נעבור מהמרפסת, וה"רק עוד קצת" הזה יהיה לטובה בסופו של דבר. אנחנו תמיד צוחקים בתכנית שאם אפשר היה לסכם כל חג יהודי במשפט הוא היה: "הם ניסו להרוג אותנו, הם נכשלו, בואו נאכל". אז אומנם יום העצמאות הוא חגה של המדינה ולא חג דתי, אבל אין ספק שאוכל הוא גם חלק עיקרי ונדבך משמעותי בו. 

והנה אני מוצאת את עצמי מגלה, ארבע שנים אחרי שאני גרה בבניין בתל-אביב, שיש לנו גג. כל שכן הביא משהו קטן להפוך אותו לנחמד יותר ועלינו כולנו לעשות בפעם הראשונה על-האש – "לבדוק" את המנגלים רגע לפני יום העצמאות. מודה, אותי אף פעם לא יעמידו בעמדת המנגל, אבל ללא כל ספק אני אלופת הסלטים. אחד הטובים שרץ אצלנו במשפחה הוא הסלט של איטה, חברה טובה של אמא שלי שנים רבות. הבסיס שלו הוא סלרי חי (נשמע מוזר, נכון?) עם מעט חמוציות, שקדים ורוטב שהוא פשוט ממכר. חוץ מזה, אין כמו בטטות בתנור, סלט קולסלואו (עם מיונז לייט, כמובן) וקישואים פרוסים דק בתחמיץ. אני מקווה שהשנה כולם יחגגו ב"מרחק חברתי" כמו שנהוג לומר, אבל הכי ביחד בעולם. כי יש תחושה שהשנה אנחנו צריכים אחד השני יותר מתמיד. 

סלט סלרי של איטה // מנה גדולה

1 צרור סלרי 

1 צרור פטרוזיליה (לא חובה)

150 גרם חמוציות 

שקדים קלויים, בצורת גפרורים או פרוסים

לרוטב:

½ כוס שמן קנולה אורגני גרין

½ כוס מיץ לימון

2/3 שיני שום

2 כפות סוכר

½ כפית מלח

אופן הכנה:

  1. חותכים את הסלרי לפרוסות דקות, מכניסים לקערה ומוסיפים את החמוציות והשקדים.
  2. מנערים את כל מוצרי הרוטב בשייקר.
  3. מוסיפים את הרוטב לסלט, טועמים ומגישים.

חג עצמאות שמח! 

עוד ממני

לא כדאי לפספס