נועה רוזין מכינה שייק ירוק | אתגר ירוקים נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חגיגת ירוקים: שייק ירוק ביום

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לשייק עלים ירוקים

לקח לי לא מעט שנים לאהוב באמת שייק ירוק.

בהתחלה זה נראה לי מוזר: לשתות ירקות ועשבי תיבול שבדרך כלל מכניסים לסלט? הכי לא בשבילי.

אבל לפני כמה שנים מאמן הכושר שלי ליווה אותי אחרי האימון לדוכן קטן ברחוב בן יהודה בתל אביב. עמד שם איש מבוגר, שכבר שנים מכין מיצים ושייקים מכל הבא ליד. הם שניהם הסתכלו עלי והיה ברור להם מה אני שותה. בפעמים הראשונות הוא היה מוסיף לי תמר, כדי שמדד המתיקות יעלה ויהיה לי טעים, אבל אחר כך – ממש כמו גמילה של סוכר מקפה – הוא הוריד לחצי, ולגמרי העלים. ומאז אני מכינה לעצמי גם שייקים ירוקים בבית: תרד, חסה, מלפפון, קייל.

כל מה שירוק וטעים – נכנס פנימה. התזונאית המהממת שלי גם "מרשה" מידי פעם קוביות של אננס קפוא, שלא "שוות הרבה" ברמה הקלורית. אז כן, אני יוצאת מהבית לא מעט פעמים עם כוס שקופה שגורמת לאנשים ברחוב להרים גבה, אבל טוב לי וטעים לי עם הוויטמינים הנהדרים האלה, שאיכשהו, במהלך השנים, הפכו להיות טעימים בטירוף. 

עוד ממני

לא כדאי לפספס