בחש בוכרי | מתכון של ישראל אהרוני וליקי רונברג - שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ישראל אהרוני וליקי רוזנברג מכינים ביחד בחש בוכרי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון להכנת בחש בוכרי של ישראל אהרוני וליקי רוזנברג

מצרכים:

3 כוסות אורז יסמין

שליש כוס שמן זית

1 בצל קצוץ

150 גרם בשר כבש שמן קצוץ לפיסות קטנות

1 כף גרגירי כמון

פלפל ירוק חריף קלוי, קצוץ דק

קליפה מגורדת בלימון אחד

מלח, פלפל גרוס (והרבה)

3 צרורות כוסברה קצוצה

1 צרור שמיר קצוץ

5 בצלים ירוקים קצוצים

כוס דובדבנים מיובשים

 

אופן ההכנה:

1. שמים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם, מטגנים בו את הבצל, כמון, פיסות הבשר, עד שהם משחימים יפה. ממליחים ומפלפלים מעט.

2. מוסיפים את הירוקים הקצוצים והפלפל החריף ומטגנים תוך עירבוב כדקה.

3. מוסיפים את האורז, דובדבנים, מלח ופלפל, מגרדים פנימה קליפת לימון.

4. מערבבים את האורז לסיר, עם הירוקים הקצוצים, מלח (בערך כפית מלח לכל כוס אורז) ופלפל שחור גרוס בנדיבות ומערבבים כדקה.

5. מוסיפים מים רותחים כדי כיסוי ומבשלים על להבה גבוהה כעשר דקות, מערבבים מידי פעם, עד שרוב המים מתאדים.

6. עורמים את האורז לערימה במרכז הסיר, עם ידית של כף עץ. עושים חורים עמוקים באורז עד התחתית כדי שישמשו כ"ארובות" כדי שהאדים העולים מתחתית הסיר יתבשלו את האורז.

7.  מכסים היטב ומבשלים על להבה נמוכה מאד 45 דקות. מכבים את האש ומחכים עשר דקות לפני הפתיחה.

8. פותחים את הסיר, מערבבים את האורז במזלג כדי שיהיה אוורירי.

 

לעוד מתכונים לפסח, לחצו כאן

עוד ממני

לא כדאי לפספס