מתכון לדגים ברוטב אדום של ליקי רוזנברג - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המנה החורפית של ליקי רוזנברג

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לדגים ברוטב אדום

מנת דגים לסופ"ש היא מנה מושלמת לחורף הישראלי בעיני, לימים שאפשר לקחת בהם את הזמן, לפתוח כפתור וליהנות ממנה עשירה שאפשר אחריה להתכרבל על הספה בכיף. המתכון הוא בהשראת בעלי היקר שמכין את הדגים הטעימים בעולם (וכמובן שאני לא משוחדת בכלל!) אז החלטתי לחלוק אתכם את הקסם בסיר אחד שעובד לא רק בחורף ותמיד מתאים עם חלה בצד, לנגב את שאריות הרוטב המתקתק. יש שאוהבים להוסיף פלפל חריף טרי להפוך את המנה לקצת יותר חריפה, הכל תלוי בטעם שלכם, שימו לב שהמנה הזו היא ללא ספק פיקנטית אז אם רוצים להתאים לילדים כדאי להפחית מעט בפפריקה חריפה ובצ'ילי.



מצרכים:

דג בס/לברק/מושט לפי הטעם וכמובן תמיד כדאי טרי

2 תפוחי אדמה 

2 סלרי

2 גזרים 

1 קולורבי

1 שומר

7 עגבניות שרי green

3 שיני שום קלופים 

1 גמבה ארוכה



תיבול:

פפריקה חריפה ומתוקה

תבלין צ׳ילי חריף

אבקת קארי

תבלין לדגים

רסק עגבניות אורגני שופרסל green

ג'ינג'ר טחון

פלפל שחור גרוס

מלח גס

שמן זית אורגני שופרסל green




אופן ההכנה:

  1. חותכים את כל הירקות גס לתוך קערה גדולה.
  2. שמים סיר על הגז עם שמן זית (חצי כוס).
  3. במקביל לקחת את הקערה עם הירקות, לערבב את כל התבלינים לתוכה ולהכניס לתוכה בקבוק וחצי של רוטב עגבניות אורגני שופרסל גרין.
  4. לאחר שהשמן התחמם (אבל לא רותח) יש להוסיף את כל הירקות לסיר, לערבב ולסגור את המכסה.
  5. להוסיף כוס מים רותחים ושוב את כל התבלינים ששמנו בהתחלה על הירקות ולערבב.
  6. לאחר 4 דקות לנער שוב את הסיר כשהמכסה סגור, לפתוח ולשפוך פנימה את הרוטב מהקערה, לערבב טוב טוב ולסגור למשך חצי שעה.
  7. בזמן שהירקות מתבשלים ברוטב מוציאים את הדגים הטריים מהמקרר. אנחנו בחרנו בדג בס אפשר גם לברק או מושטים. שוטפים אותם וכל פילה חותכים לשניים.
  8. לפתוח את הסיר ולהניח אותם אחד ליד השני ועם כף לעטוף אותם ברוטב ולסגור את הסיר לעוד 15 דקות.
  9. לאחר 15 דקות לכבות את האש לקצוץ כוסברה ולפזר למעלה….ובתיאבון!

 

לעוד מתכוני דגים, לחצו כאן

עוד ממני

לא כדאי לפספס