מתכון לשטרודל תפוחי עץ של ליקי רוזנברג - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אתגר תפוחי העץ של ליקי רוזנברג

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לשטרודל תפוחי עץ

היום הכבוד כולו שלי להכין את מנת השטרודל של אמא. מנה שהיא הרבה יותר מסתם עוגה, היא זכרון ילדות, טעם של בית. מנה נוסטלגית שמזכירה לי את הילדות שלי בקריות, שממלאת אותי בגעגוע לאבא שלי ז"ל אותו איבדנו לפני כחמש שנים, מנה שלוקחת אותי הביתה, לילדה שלא מפסיקה ליישר את השטרודל.

מלאכת יישור העוגה אצלנו בבית היתה ממש אמנות, הפסים של השטרודל היו נחים להם בתנור, אחרי שמילאו את הבית בניחוחות מטורפים, וכל האחים, ואני ביניהם, היינו מתגנבים למטבח, לפעמים מחכים שהעוגה תתקרר ולפעמים ממש לא, ומיישרים לעצמנו פס קטן של גן עדן. ואז עוד אחד, ועוד ו...טוב הבנתם את הרעיון (:

כשקיבלתי משופרסל גרין משלוח מיוחד של תפוחים משלל זנים, היה לי ברור שאני קוראת לאמא לדגל, ללמד אותי את רזי המתכון המיוחד. למרות שאני בגדול לא חובבת מתוקים, יש משהו במתיקות של השטרודל שתמיד כובש אותי, יש לי תחושה שזה קשור למרכיב הסודי שתמיד מנצח, אהבה של אמא (:

למתכון מאת אמא שדאגה לבוא במיוחד ולהדריך אותי בתהליך:

השטרודל של אמא

מרכיבים

 8-9 תפוחים מזן רד מון ואמברוזיה

4 כפות סוכר חום גרין

2 כפיות קינמון

חבילת בצק עלים שהופשרה מראש

להגשה

אבקת סוכר

כדור גלידה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. חותכים את התפוחים לקוביות ומכניסים לסיר על אש בינונית, נותנים להם להתבשל בערך 10 דקות עד שהם מתחילים להוציא את הנוזלים שלהם.

2. מוסיפים 4 כפות סוכר חום ו-2 כפיות קינמון ונותנים לזה עוד 5 דקות להתבשל עד שמתקבל גוון זהוב.

3. נותנים להם להצטנן כ-20 דקות ובזמן הזה מדליקים את התנור על חום של 200 מעלות.

4. לאחר שהתפוחים התקררו, מרדדים בצק עלים ויוצרים מלבן. מפזרים עליו את התפוחים בחופשיות אבל לא מעמיסים יותר מדי. הכי חשוב לשמור את המיץ שיצא מהתפוחים בסיר בזמן הבישול כי זה ה״רוטב״ שלנו בסוף.

5. מקפלים מהצד למרכז את הבצק למין רולדה ומהדקים בצדדים.

6. מכניסים לתנור ל-15-20 דקות, מוציאים ומפזרים מעל כשזה חם את המיץ שנשאר בסיר.

7. מפזרים מעל אבקת סוכר. חותכים חתיכה לצלחת, מוסיפים כדור גלידה וניל ומכינים לעצמכם ביס מהחלומות (:

עוד ממני

לא כדאי לפספס