עוגיות שורטברד של ישראל אהרוני - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מתכון לשבירת הצום של ישראל אהרוני

תמונה גרסת הדפסה

עוגיות שורטברד

 

בואו נקרא לילד בשמו: מדובר בעצם בעוגיית החמאה האולטימטיבית הנהדרת מכולן, אבל ממש. זו המצאה סקוטית במקורה ומשם הדרך לממלכה הבריטית כולה הייתה קצרה, וגם לשאר העולם ומכל הסיבות הנכונות. 

"שורטברד" הוא שמו של הפלא הזה ובבסיסו של עניין הוא מכיל חמאה (והרבה ממנה) קמח וסוכר -וזה הכל! (אם לא לוקחים בחשבון את התבלינים) והפשטות הזאת מייצרת את אחת העוגיות הנפלאות בתבל, בעיקר בשל המרקם שלהן שהוא מתפורר בפה כמו חול (במובן הטוב, כן?) ואכן יש מקומות בהן גרסה דומה למדי נקראית "עוגיות חול". וכדי להדגיש ולהסביר את מהות המרקם החולי הזה, אני רוצה לומר שזה בעצם מתפורר בפה לאלפי רסיסים חמאתיים מתוקים, לא מדי, אגב ומענגים במיוחד.

ואלוהים, כמה שזו עוגיית הקפה המושלמת. אפילו לא צריך לטבול אותה בקפה לצורך השידוך: ביס קטן מהשורטברד, לגימת קפה -והעונג מובטח לכם במלואו. 

אפילו המראה הפלבאי הפשוט שלה הוא יפה בעיני. חיוורת כליידי ענוגה שמגנה על עורה מפני השמש בשמשיית תחרה, היא בעלת שיק אלגנטי למראה, מהסוג הצנוע, שרק איכות אמיתית מתוגברת בקישוט קטן ומינורי יכולה לייצר. 

 

עוגיות שורטברד של ישראל אהרוני

מצרכים:

300 גרם חמאה מלוחה, רכה

חצי כוס סוכר 

3 כפות דבש אורגני GREEN

2 כפות חלב

כפית תמצית וניל

כף קליפת לימון או תפוז מגורדת

3 כוסות קמח

כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה:

  1. שמים את החמאה, סוכר, חלב, וניל וקליפת הדרים בקערת המיקסר. בעזרת וו הגיטרה מקציפים את התערובת כחמש דקות עד שהיא אוורירית וקרמית. מידי פעם צריך לעצור את פעולת המכשיר, לאסוף עם "לקקן" את התערובת מדפנות הקערה ולהמשיך בתהליך. 
  2. בזמן הזה מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה. וכן, חשוב לנפות את הקמח, למקסימום אווריריות של העוגיה. 
  3. מערבבים את הקמח אל קרם החמאה, אבל ידנית. כמה שפחות מתעסקים עם הבצק, לא לשים אותו אלא רק מערבבים ואוספים אותו יחד לתערובת אחידה וזהו. אם התערובת טיפה יבשה, הוסיפו עוד כף או שתיים חלב.
  4. את הבצק מניחים בתבנית ומשטחים בעזרת הידיים על פני כל התבנית בגובה אחיד. זה יוצא משהו כמו שני סנטימטר גובה פלוס-מינוס. 
  5. בעניין התבנית: אפשר עגולה, אפשר מלבנית-מרובעת. עניין של טעם. בעגולה חותכים למשולשים צרים, כמו עוגה. במלבנית ל"אצבעות" של כ-2 ס"מ רוחב ו-8-10 אורך.
  6. מפזרים על פני הבצק שכבה דקה של סוכר.
  7. דוקרים בעדינות את פני הבצק כולו במזלג עד התחתית. זה לא רק קישוט אלא מעין "ארובות" קטנות לשחרור האדים הזמן האפייה. אפשר לצבוט בשולי הבצק דוגמא מסולסלת. בעזרת סכין קטנה וחדה חותכים חריצים עמוקים בגודל העוגיות הרצוי. (אני מודה: אני עושה את זה עם סרגל, ותצחקו כמה שאתם רוצים).
  8. שמים את התבנית על רשת במרכז התנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשהו כמו 35 דקות. העוגה צריכה שיזוף קל ולא יותר. 
  9. מקררים לגמרי. עוברים על החתכים לעומקם פעם שניה, וזהו. הפלא מוכן. 

מפה ואילך זו אחריותכם בלבד. רק אומר, אל תגידו שלא הזהרתי (: 



עוד ממני

לא כדאי לפספס