מאפה בצק עלים וגבינות | ישראל אהרוני - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפה בצק, גבינות וארטישוקים - מתכון שבועות של ישראל אהרוני

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפה בצק עלים עם גבינות וארטישוקים

 

המאפה שלפניכם הןא מרשים במיוחד ויוצר קריאות התפעלות רמות כשהוא מגיע לשולחן המארחים או האירוח, ואל תעיזו אפילו לנסות להגיד לי שזה לא מאד חשוב, כי זה כן. במיוחד שזה ממש לא מתכון מסובך להכין שקוצר תגובה נלהבת. בואו נודה: למחלקת הרושם במנות האוכל שאנחנו מגישים יש תפקיד ברור בחיינו הקולינאריים, בתנאי כמובן שזה בא בנוסף לאיכות והטעם הנהדרים של האוכל, ולא, חלילה, במקומם. 

בצק עלים (על בסיס חמאה) אני אוהב בכל מצב, מילוי של ארטישוק, זיתים וגבינות משתדך לבצק באופן מושלם, כלומר, מדובר במאפה מנצח -ויהי מה. 

 

מאפה בצק עלים עם גבינות, ארטישוק וזיתים של ישראל אהרוני

מצרכים:

לבצק:

500 גרם בצק עלים

ביצה טרופה היטב

למילוי ארטישוק, זיתים וגבינה:

צנצנת קטנה של ארטישוק משומר מסונן

10 זיתים ירוקים, מגולענים, קצוצים

15 עלי בזיליקום קצוצים

2 שיני שום מעוכות

חצי בצל אדום קצוץ דק

150 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם גבינת פרמזן מגורדת

מעט מלח ופלפל גרוס

שמן זית GREEN

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
  2. מחלקים את הבצק לשני חלקים. 
  3. לוקחים יריעת בצק אחת ומניחים ברכות על התבנית עם השקעים . דוחפים אותו בעדינות לתוך השקעים, לאט ובסבלנות שימלא אותם לגמרי, יגע בשוליים ויצור יריעת בצק אחד ובה ששה (או תשעה, תלוי בתבנית שלכם) שקעים עמוקים ומוכנים למילוי, והרבה ממנו. 
  4. לוקחים את תערובת המילוי ומכניסים אל תוך השקעים, ממלאים אותם לגמרי בתערובת המילוי.
  5. טובלים מברשת מריחה בביצה טרופה, ומברישים את שולי הבצק ואת האזורים המחברים בין השקעים.
  6. לוקחים עוד יריעת בצק, מניחים מעל ומהדקים היטב גם את השוליים וגם את המעברים בין השקעים. 
  7. עכשיו זה הזמן להכניס את התבנית למקפיא לכחצי שעה. שיתייצב לגמרי.
  8. מרפדים את  תבנית התנור בנייר אפיה. מוציאים את המאפה מהתבנית והופכים אותו על תבנית התנור, משחררים את התבנית מן המאפה. חותכים את השוליים בחיתוך ישר, מועכים את השוליים עם מזלג להידוק ויצירת דוגמא.
  9. מועכים עם צידו השני (הלא חד) של סכין את החיבורים בין המאפים, כאילו להפריד אותם, אבל לא באמת, רק ללחוץ ולסמן את גבולותיהם.
  10. מורחים את פני כל המאפה בביצה הטרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 לכ 40 דקות עד שהמאפה שחום מאד.
  11. מגישים לשלחן. וכן, קריאות ההתפעלות ממעשה ידינו, כבר בשלב הזה מחממות את ליבנו.
  12. חג שבועות  שמח!



לעוד מתכונים לשבועות, לחצו כאן

עוד ממני

לא כדאי לפספס