קציצות מצה | מתכון של ישראל אהרוני - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המצה המפנקת שלי: קציצות מצה לפסח של ישראל אהרוני

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקציצות מצה עם ארטישוק וזיתים

אני מודה: אני מת על מצות. בכל מצב ובכל צורה. ועדיף תמיד בצורה יצירתית ומפתיעה כמו שאני אוהב כל השנה,

בפסח אני חוגג עליהן על כל צורותיהם השונות.

אני מאמין שהמתכון הבא הוא קצת שונה ממה שאתם רגילים להכין עם מצות אבל הוא בהחלט מפתיע, מעניין והכי חשוב, טעים.

 

קציצות מצה עם ארטישוק וזיתים של ישראל אהרוני

מרכיבים:

6 מצות אורגניות מקמח מלא של שופרסל green (ממליץ על מצות מקמח מלא, יש להן טעם נהדר, במיוחד לבישולים אבל גם ככה סתם)

1/2  בצל

3 שיני שום

1/2 צרור כוסברה

1/2 צנצנת ארטישוקים קטנים בשמן זית

3 ביצים

1/2 כוס חלב

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

1. מרסקים במעבד מזון חצי בצל, 3 שיני שום, חצי צרור כוסברה, וחצי צנצנת ארטישוקים קטנים בשמן זית, מרסקים עד לקבלת תערובת פירורית.

2. מוסיפים את התערובת לקערת המצות יחד עם 3 ביצים, חצי כוס חלב, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

3. יוצרים מהתערובת קציצות יפות.

4. יש שתי אפשרויות: א. מטגנים במחבת עם מעט שמן זית עד להשחמה או  ב.מורחים אותן בשמן זית, מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 190 מעלות כחצי שעה עד שהן שחומות.

5. בכל מקרה, הקציצות יוצאות עסיסיות ומיוחדות וכמובן מתאימות לחג למי ששומר על הכשרות.

6. חג שמח לכולנו!

עוד ממני

לא כדאי לפספס