מתכון לטארט תפוחים של ישראל אהרוני - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אתגר תפוחי העץ של ישראל אהרוני

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לטארט תפוחים דק בחמאת קרמל

אני אוהב תפוחים. יותר משאני אוהב תפוחים טריים, אני אוהב תפוחים אפויים ומקורמלים. יותר משאני אוהב תפוחים אפויים ומקורמלים, אני אוהב מאפים עם תפוחים אפויים ומקורמלים. ויותר מכל אלה אני אוהב טארט בצק עלים דק.

ולא סתם, אלא כזה עם תחתית של בצק עלים פריך עד כלות, פרוסות דקיקות של תפוחים מסודרות עליו בצפיפות כרעפים, והכל מרוח בשכבה הגונה של חמאת קרמל וטיפה מליחות. בחרתי בתפוחי האמברוזיה מתוך המשלוח של שופרסל גרין כי האמנתי בהם שיקלעו בדיוק לקשת הטעמים אותה חיפשתי.

ת ע נ ו ג.

עכשיו, למתכון:  

מצרכים:

500 גרם בצק עלים על בסיס חמאה

5 תפוחי אמברוזיה טריים

כוס סוכר חום אורגני שופרסל גרין או סוכר לבן, לפי ההעדפה

כפית תמצית וניל

רבע כפית מלח ים גס

80 גרם חמאה

להגשה (לא חובה)

גלידת וניל/קרם פרש

אופן ההכנה:

  1. מניחים את בצק העלים המרודד על תבנית התנור המרופדת בנייר אפייה. על הבצק מניחים עוד נייר אפייה ועליו עוד תבנית תנור. אופים את הבצק כשהוא לחוץ בין שתי התבניות בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שהוא רק מזהיב מעט ועדיין לא אפוי דיו.
  1. חוצים את התפוחים לאורכם ומוציאים מהם את הליבה עם כפית פריזאית. פורסים את התפוחים לרוחבם לפרוסות דקות ככל האפשר (למי שיש מנדולינה בבית - זה הזמן להשתמש בה).
  2. שמים את הסוכר במחבת ומניחים על גבי להבה בינונית. נותנים לסוכר להנמס בעדינות עד שהוא הופך לקרמל נוזלי בצבע ענברי. מוסיפים 3/4 כוס מים רותחים (בשלב הזה תוכן המחבת נראה בלגן אחד גדול, אל חשש). ממשיכים לבשל עד שמתקבל סירופ קרמל סמיך מעט. מקררים מעט וממיסים פנימה את החמאה. מוסיפים את הווניל והמלח. מניחים את התפוחים על הבצק כשהם חופפים אלה לאלה בצפיפות, שורות שורות שגם הן חופפות אלה לאלה.
  3.  מורחים את פני התפוחים בעזרת מברשת עם התערובת החמה, בשכבה נדיבה.
  4. מחזירים לתנור ואופים עוד כעשרים דקות. באמצע מורחים שוב את התפוחים בתערובת ואופים עד שהבצק והתפוחים שחומים יפה
  5. גלידת וניל או קרם פרש יתקבלו בברכה.

עוד ממני

לא כדאי לפספס