עוגה לשבת של ירדן הראל | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שנת הלימודים בפתח: עוגה לשבת של ירדן הראל

תמונה גרסת הדפסה

הזמן רץ, הקיץ הגדול והמבלבל שעובר עלינו תיכף נגמר עוד רגע, ילדי ישראל יחזרו לבית הספר והגנים.

נכון, לני וגפן עוד לא מתחילים את שנת הלימודים (: אבל המחשבה על העתיד גרמה לי להביט אחורה ולהיזכר ברגעים מתוקים מתקופת בית הספר שלי.

רגע מתוק במיוחד מימי בית הספר התחולל דווקא במטבח הביתי שלנו מדי שבוע. כל יום שישי אחרי בית הספר, אמא שלי ואני הכנו יחד עוגה לשבת. חוויה משותפת שסיכמה את השבוע ונתנה לנו זמן איכות קבוע וטעים כל שישי.

ניסיתי לשחזר את הזיכרון המתוק בעזרת מתכון קצת פחות מתוק אבל לא פחות טעים, והכי חשוב - מאוזן!

יש לך גם מסורת משפחתית במטבח? איזו עוגה אתן אוהבות ואוהבים להכין עם הדור הצעיר? ספרו לי!

ולמתכון:

עוגת בנופי משפחתית של ירדן הראל

מרכיבים (לתבנית פאי קוטר 24)

4 ביצים שלמות

½ כוס סוכר לבן/חום

1 חבילת פודינג שוקולד אינסטנט

חבילת ממרח אגוזים שופרסל גרין

4 בננות

1 יח שמנת מתוקה

כף אבקת סוכר

אופן ההכנה: 

  1. לחמם תנור על 160 מעלות.
  2. להקציף 4 ביצים שלמות וחצי כוס סוכר (אפשר גם סוכר חום) במשך 8 דקות.
  3. להוסיף פנימה לאט לאט חבילת פודינג שוקולד אינסטנט.
  4. להניח בתבנית פאי ולאפות 20 דקות להוציא ולצנן.
  5. כשהבצק קר למרוח עליו בנדיבות את ממרח האגוזים (מי שרוצה לגוון יכול למרוח במקום ריבת חלב). 
  6. על הממרח לסדר יפה פרוסות עגולות של בננות.
  7. להקציף שמנת מתוקה עם כף אחת של אבקת סוכר עד לקבלת קצפת ולהניח בתור השכבה העליונה של העוגה. 
  8. לצנן היטב כמה שעות (עדיף לילה שלם).
  9. ליהנות מעוגה מעולה שאי אפשר להפסיק ליישר...



עוד ממני

לא כדאי לפספס