קציצות עדשים שחורות טבעוניות | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מבשלת בבית: קציצות עדשים שחורות טבעוניות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקציצות עדשים שחורות טבעוניות

אתגר הבישול שלי ממשיך! זה רק אני או שגם אתם מרגישים שאני משתפרת מפעם לפעם? (:

חבל שאני לא יכולה להעביר לכם טעם דרך המסך, תהיו פשוט חייבים להאמין לי שאני מפתיעה את עצמי לטובה! אני לא נחה במטבח, השבוע למשל ניסיתי להכין מרק עדשים כתומות ולזמן את החורף אלינו אך למרות שהמרק היה מצוין, הקור מבושש להגיע...עכשיו, אני לא באמת מתלוננת, אין כמו ימים תל אביביים שמשיים עם רוח סתווית מלטפת, אז החלטתי להתאים רת המנה הבאה שלי לאווירה יותר קלילה וסתווית כל עוד לא קר מספיק בחוץ.

הפעם השתמשתי בעוד קטניה נהדרת ומומלצת, עדשים שחורות שעמוסות בכל טוב של הטבע: חלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים...מה עוד אפשר לבקש מקטניה אחת קטנה וטעימה? מתאימות לסלט, תבשילים אבל אני הכי אוהבת בקציצות,

קבלו את המתכון שלי לקציצות עדשים טבעוניות וסופר טעימות:

 

מצרכים:

שתי כוסות עדשים שחורות green 

כוס קינואה green

כוס טחינה גולמית green

4 כפות פשתן טחון

1/2 סלסילה פטריות

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה 

1/2 צרור כוסברה קצוצה

3 ענפי בצל ירוק

חצי בצל סגול

כף כורכום

2 כפות אבקת שום

כף פפריקה מתוקה 

כפית פלפל שחור 

כף מלח

 

אופן הכנה:

  1. מחממים בסיר מעט שמן זית, מוסיפים את העדשים והקינואה ומטגנים כדקה.
  2. מכסים במים רותחים ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות.
  3. על קרש חיתוך קוצצים דק דק את כל הירקות ומעבירים לקערה עמוקה.
  4. מוסיפים את העדשים והקינואה המוכנות ומערבבים טוב.
  5. מוסיפים את התבלינים ומערבבים ואז מוסיפים את הטחינה ושוב מערבבים עד לקבלת עיסה דביקה.
  6. מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצרים כדורים בגודל הרצוי ובעזרת מזלג משטחים את הכדורים.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.
  8. מוציאים ומניחים את הקציצות שיתקררו בטמפרטורת החדר.

תוספת לא טבעונית: מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה וצ׳ילי גרוס😍

 

למתכונים טבעוניים נוספים ליחצו כאן

עוד ממני

לא כדאי לפספס