ירדן הראל ורחלי קרוט נפגשות במטבח | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ירקות כתומים: מבשלת עם רחלי מרק כתום

תמונה גרסת הדפסה

רחלי ואני רק חיכינו לסיבה להיפגש, לאכול טוב, לדבר ולהשלים פערים.

וסוף סוף הצלחנו למצוא את הזמן, בין סירים לירקות כתומים, להיפגש ולבלות זמן איכות.

אני ורחלי מכירות כבר 15 שנה, היא תמיד היתה סופר מקצועית, מעניינת ובנאדם קסום. הכרנו במסגרת עבודה וכמה כיף לגלות שאנחנו עד היום נפגשות על רקע מקצועי ועוסקות במה שאנחנו אוהבות.

כמובן שהמתכון שבחרנו הוא מבלוג קרוטית של רחלי, בלוג המתכונים המצליח שלה ואכן….המרק הצליח! 

אני חולת ירקות כתומים, אני מודה, ותמיד מתחשק לי מרק כתום. עומריקו גם הצטרף אלינו בסוף, לחלק הטוב ביותר של הטעימה והאכילה והוא חיזק את מה שאמרתי, יצא מרק מושלם!

 

מרק כתום מושלם

 

מצרכים:

1 כף שמן זית

6 שיני שום, קלופות

1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף 

1 בטטה גדולה, קלופה

1 חתיכה דלעת, ללא קליפה

4 גזרים, קלופים

1 שורש פטרוזיליה, קלוף

6 כוסות מים רותחים

1 כפית שטוחה מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כורכום

1/2 כוס עדשים כתומות

1 מיכל קרם קוקוס (17% שומן ומעלה)

 

אופן הכנה:

  1. קוצצים גס את השום והג'ינג'ר (אל דאגה בקשר לגודל, גם ככה טוחנים את המרק).
  2. חותכים את הבטטה, הדלעת והגזר לפיסות בגודל 3 ס"מ בערך.
  3. בסיר בינוני-גדול מחממים שמן זית ומטגנים את השום והג'ינג'ר במשך 3 דקות.
  4. מוסיפים את כל הירקות החתוכים, כולל שורש הפטרוזיליה, ומטגנים במשך 2 דקות.
  5. מוסיפים מים רותחים, מלח, כורכום, עדשים כתומות ופלפל ומבשלים עד שכל הירקות רכים לגמרי.
  6. טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד שנוצר מרקם חלק לגמרי.
  7. מוסיפים קרם קוקוס, מערבבים וממשיכים לבשל במשך 5 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לצורך (רוב הסיכויים שתצטרכו להוסיף עוד מלח). מגישים זילוף של קרם קוקוס.




עוד ממני

לא כדאי לפספס