ירדן הראל מכינה עוגיות שיבולת שועל וחמוציות | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ט"ו בשבט הגיע: זמן לעוגיות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון עוגיות שיבולת שועל וחמוציות של ירדן הראל

ט"ו בשבט הוא חג שמעביר בי רגשות מעורבים. מצד אחד, אני מכורה למשמשים מיובשים ויכולה לנשנש אותם כל היום. מצד שני, אין סיכוי שאי פעם אתקרב לתמרים, הפרי שכולם מהללים ואוהבים. לי זה קצת מזכיר משהו חי...מבינים אותי?

השנה התנסיתי במתכון חדש שהפך להיות פופולרי במיוחד בקרב הקוראים שלי, עם עוד פרי יבש שאני אוהבת: חמוציות! המתכון פשוט להכנה ומשלב שיבולת שועל מבית שופרסל גרין, חום ואהבה וכמובן חמוציות שעושות מתוק בלב:

 

עוגיות שיבולת שועל וחמוציות

להכנת 20-25 עוגיות:

חצי כוס שמן קוקוס או שמן זית

חצי כוס סוכר חום 

1 כפית תמצית וניל

2 כפות חלב

1 ביצה 

1 כוס קמח תופח

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

רבע כפית מלח

1.5 כוסות שיבולת שועל שופרסל גרין

2/3 כוס חמוציות 

 

הוראות הכנה:

1.מחממים את התנור ל-175מעלות.

  1. מקציפים את הסוכר והשמן במיקסר במשך כ-3 דקות עד שמתקבלת תערובת במרקם קרם. 
  2. מוסיפים את תמצית הוניל, הביצה והחלב לתערובת.
  3. מוסיפים לתערובת כוס קמח תופח, סודה לשתייה ומלח וממשיכים לבחוש בעדינות.
  4. מוסיפים את שיבולת השועל והחמוציות ונותנים עוד ערבוב קל לקבלת תערובת אחידה. 
  5. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים עוגיות.
  6. מניחים על תבנית האפייה עם רווח ביניהם.
  7. אופים במשך 8-13 דקות (תלוי בתנור שלכם).


בתיאבון!

עוד ממני

לא כדאי לפספס