ירדן הראל מספרת על העצמאות שלה | נבחרת גכין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חוגגים עצמאות בבית: מתכון צמחוני ישראלי לחג

תמונה גרסת הדפסה

חגיגה צבעונית של ירדן הראל 

יום העצמאות הוא אחד החגים הכי מיוחדים עבורי. יום מרגש שמאחד את כולנו יחד, סביב האהבה למדינה הקטנה והאהובה שלנו שאני גאה להיות חלק ממנה. לא משנה איפה אני מסתובבת בעולם, אני תמיד גאה מכל הלב להיות ישראלית. השנה אומנם לא נחגוג ברחובות אבל הגאווה עדיין קיימת בלב, חזקה ואיתנה. עד שנזכה לחגוג שוב בגדול.

אבל זו לא הסיבה היחידה שבגינה יום העצמאות מרגש אותי… יש עוד סיבה, מרגשת לא פחות :)

הסיבה השנייה קשורה לבעלי היקר והאהוב. זה החג בו הכרתי את עומרי! ביום העצמאות, אי שם לפני יותר מ-20 שנה בצפון הארץ, שנינו הגענו לבית הספר בערב יום העצמאות כדי לצפות במופע הדגלנים. התיישבנו גב אל גב ואז בעצם הכרנו לראשונה, כבני נוער. לא הפכנו ישר לזוג אמנם אבל זו היתה ההיכרות הראשונית, משם הקשר נשמר ושנה לאחר מכן כבר היינו יחד, עד עצם היום הזה ולעוד שנים רבות ואהובות. 

השנה, נחגוג שנינו עם צמד הקטנטנים שלנו שהצטרפו למשפחתנו ונלך על מסורת יום העצמאות של "על האש", גם אם זה רק אנחנו.

אני צמחונית כך שבחרתי להכין שיפודי ירקות וטופו גרין בתיבול סילאן ושום, מעין שילוב מתוק חריף כזה (ממליצה לחתוך את הטופו לקוביות גדולות ולהשרות כשעה לפחות לפני ההכנה) לצד פטריות ופלפלים בכל הצבעים.

גם בימים שעוברים עלינו, ימים לא פשוטים, צריך סיבה למסיבה ויום העצמאות נותן ניצוץ של שמחה ותקווה. 

ספרו לי, איך אתן חוגגות ואיך אתם מתכוונים לבלות את החג בבית? מאחלת מזל טוב למדינה היקרה שלנו ויום עצמאות שמח לכולנו!

עוד ממני

לא כדאי לפספס