מרק עגבניות | מתכון של ירדן הראל - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המנה החורפית של ירדן הראל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למרק עגבניות של ירדן הראל

חורף בשבילי זה מרק. מהריחות שעולים בבית וממלאים את החלל עד למנה העשירה בטעמים שמתקבלת בצלחת, שרוצים עוד ועוד ממנה וממרק גם אפשר ליהנות בלי להרגיש כבדים.

גם שהחורף השנה הוא יותר בסימן סתיו, אני נהנית למלא סיר בכל טוב, שמספיק, משביע ומזין את כל המשפחה.

הפעם בחרתי במרק צבעוני ומנחם שאני אוהבת במיוחד:

חומרים

800 גרם עגבניות חתוכות אורגניות גרין

2 רסק עגבניות קטן 

2 כפות שמן זית 

2 שיני שום כתושות

חצי בצל קצוץ (אופציונאלי) 

4 כוסות מים

1 כפית אורגנו יבש 

1 כפית מלח

1/2 כפית אגוז מוסקט 

1/3 כוס אורז מלא שופרסל גרין

לקישוט: טחינה וגרעיני דלעת 

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים קלות בסיר בעזרת שמן הזית את שיני השום וחצי בצל קצוץ.
  2. לאחר הטיגון מוסיפים את 2 קופסאות השימורים של העגבניות, 4 כוסות מים, רסק העגבניות, המלח והאורגנו, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  3. לאחר הרתיחה מנמיכים לאש בינונית - נמוכה, מכסים וממשיכים לבשל במשך 20-25 דקות. 
  4. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר טוחן מוט (מי שלא אוהב שהמרקם חלק לחלוטין יכול לטחון חלקית ולהשאיר חתיכות).
  5. מוסיפים את האורז ואגוז המוסקט ומבשלים על אש בינונית - נמוכה כעשרים דקות נוספות.
  6. אם יש לכם כבר אורז מוכן אפשר להוסיף אותו ולבשל דקות בודדות בלבד ולא עשרים. 
  7. לסיום, כשהמרק כבר בקערות, כדאי לזלף טחינה ולהוסיף גרעיני דלעת לקראנצ׳יות, שיהיה גם טעים וגם יפה!

 

בתיאבון!

 

לעוד מנות ראשונות טבעוניות, היכנסו עכשיו.

 







עוד ממני

לא כדאי לפספס