שקשוקת תרד | מתכון של ירדן הראל - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ארוחת בוקר עם ירדן הראל לכבוד יום המשפחה: שקשוקה תרד מנקאי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לשקשוקה תרד עם מנקאי

אצלנו, כל בוקר עם קצת זמן פנוי הוא סיבה לארוחת בוקר מפנקת, לא רק ליום המשפחה! אבל, אין ספק שמאז שהמשפחה התרחבה לה לה לפני שנה, יום המשפחה זכה לנופך אחר וחגיגי ויותר וכן, גם מאוד מרגש. 

אנחנו מנסים תמיד לאכול בריא בבית וגם להעביר הלאה את המורשת הזו לקטנטנים. המנקאי, תוסף ירוק ומיוחד בפיתוח ישראלי, הוא דרך מעולה להכניס לשגרה עושר של ויטמינים, חלבון וברזל מבלי להתאמץ ומבלי לצרוך בשר. 

אנחנו הלכנו על ארוחת בוקר קלאסית וטעימה בשילוב מנקאי - שקשוקה!

 

שקשוקה תרד מפנקת 

מצרכים: 

4 ביצים 

שמן זית  אורגני שופרסל green 

שקית מדליוני תרד 

צרור כוסברה/פטרוזיליה (לפי טעם אישי) 

קוביית מנקאי  

2 כפות אבקת שום 

1 כף פפריקה אדומה 

1 כפית פלפל שחור 

1כפית מלח  

1 שמנת לבישול 9% (לא חובה) 

 

אופן ההכנה: 

  1. במחבת עמוקה מחממים את שמן הזית מוסיפים את מדליוני התרד וצרור הכוסברה או הפטרוזיליה, מערבבים היטב עד לקבלת עיסה. 
  2. מוסיפים את קוביית המנקאי ושאר התבלינים ומערבבים היטב עד שכל התערובת אחידה. 
  3. בשלב זה אפשר להוסיף את השמנת לבישול למי שמעוניין ולערבב את הכל היטב, אפשר גם לוותר למען גרסה טבעונית. 
  4. שוברים את הביצים על התערובת ומכסים על אש בינונית עד לרמת עשיית הביצים הרצויה. 
  5. מפזרים מעל מעט פלפל שחור גרוס ובתאבון. 

 

עוד ממני

לא כדאי לפספס