עוגת גבינה של סבתא | מתכון של יעל גולדמן - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת גבינה של סבתא - מתכון שבועות של יעל גולדמן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת גבינה של סבתא

יש קלאסיקות שאין להן תוקף או זמן ואי אפשר להחליף אותן. אחת מהן שיקרה לליבי זו עוגת הגבינה של סבתא שלי, שאותה אני מכינה בתבנית שלה ממש, תבנית שהיא הפריט היחידי שלקחתי מהבית שלה אחרי שהיא נפטרה.

העוגה הזו בשבילי היא טעם של חג, של משפחה, של ילדות שאני מתרגשת לחלוק איתכם בשבועות ומקווה שגם אתם תחלקו עם האהובים שלכם בחג.

 

עוגת גבינה של סבתא של יעל גולדמן

מרכיבים:

לתחתית:

150 גרם פתי בר

100 גרם חמאה קרה, לא מומסת

3 כפות סוכר

 

למילוי:

1 שקית ג'לטין - 19 גר'

מיכל שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל

600 גר' גבינת שמנת

1 כוס סוכר חום GREEN

לציפוי:

יש כמה אפשרויות - או אגוזי ברס וסירופ מייפל GREEN

או פירות טריים כמו אוכמניות

אופן ההכנה:

  1. מרסקים את חומרי התחתית במעבד מזון לדקה ומשטחים לתבנית קפיצית בקוטר 24.
  2. ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מים חמים.
  3. מקציפים את השמנת כארבע דקות לקצפת יציבה.
  4. מוסיפים לתוכה את הגבינה, קליפת לימון, סוכר וקליפת לימון. עוצרים, מערבבים את הג'לטין וממשיכים להקציף, עדיף במיקסר.
  5. יוצקים על התחתית, מפזרים מעל את הפירות או אגוזים שערבבנו עם סירופ מייפל.
  6. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות.
  7. חותכים עם סכין טבולה במים.
  8. חג שמח!



לעוד מתכונים לשבועות, לחצו כאן

עוד ממני

לא כדאי לפספס