תבשיל ירקות כתומים יעל גולדמן | אתגר ירקות כתומים נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ירקות כתומים: המנה המושלמת לחורף

תמונה גרסת הדפסה

תבשיל ירקות כתומים

יש לי 3 מילים בשבילכם: מתכון של גננת.

אם זה לא עושה לכם את זה ומסביר למה האמנתי כל כך במתכון הזה, אין לי יותר מה לומר לכם, כנראה שאין לכם ילדים שהמנה האהובה עליהם ביותר היא צלחת פסטה ללא רוטב.

לכבוד עונת הירקות הכתומים שמככבים אצלנו במטבח לאורך השנה, בצורת מרק או בצורות שונות ומשונות, נתתי כבוד לבטטה בתבשיל כתום מיוחד אותו מגישים עם אורז בסמטי או כל אורז אחר שאתם הכי אוהבים. אני אוהבת את האחד-אחד של הבסמטי והתחושה המושלמת עם התבשיל, כמו קארי מנחם שעוטף את האורז בכל טוב. אני נהנית והילדים נהנים מאוכל מאוזן, עונתי וחמים.



תבשיל כתום

מרכיבים:

1 בצל

1 בטטה

2 גזרים

1 סלרי

רבע דלעת

2 כוסות עדשים כתומות (מושרות שעה ומסוננות)

4 כוסות מים

1 חב קטנה רסק עגבניות

פפריקה מתוקה

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בצל במחבת עם מעט שמן זית. 
  2. מוסיפים עדשים כתומות (מושרית ומסוננת),  2 כפות רסק עגבניות ומים. מתבלים בפפריקה מתוקה וקצת מלח.
  3. מוסיפים גזר, בטטה, דלעת וסלרי.
  4. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עוד כ-20 דקות. 

 

אני הכנתי בצד אורז לבן אבל אפשר להכין עם מה שאוהבים בבית. בתיאבון!

עוד ממני

לא כדאי לפספס