יעל גולדמן מכינה סלט עשבי תיבול וחמוציות | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חגיגת ירוקים: הסלט הירוק של יעל

תמונה גרסת הדפסה

סלט עשבי תיבול וחמוציות של יעל גולדמן

 

אתם אמנם חושבים (ואולי גם קצת צודקים) בכך שאתם מגלים שבישול זה לא הצד החזק שלי, אבל בסלטים - אני אש! אוהבת לבחור ירקות טריים ועשבי תיבול, אוהבת לתבל כל פעם בצורה אחרת ואוהבת את התחושה שסלט טרי נותן לך.

קבלו את המתכון לאחד הסלטים שאני הכי-הכי אוהבת:

 

מרכיבים:

חצי צרור פטרוזיליה 

חצי צרור שמיר

חבילת רוקט

חצי צרור כוסברה

1 צנונית

1 בצל ירוק

חצי סלק

חצי חבילת חמוציות

חבילת עדשים שחורות שופרסל גרין

מי שאוהב- ניתן להוסיף תפוח או תותים חתוכים!



לרוטב: 

4 כפות שמן זית 

לימון סחוט מלימון שלם

כפית דבש

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הירקות והירוקים ממש קטן.
  2.  משרים את העדשים בקערה עם מים לחצי שעה. מסננים. 
  3. מבשלים עדשים שחורות כעשר דקות בסיר עם טיפת שמן.
  4.  מוסיפים לשאר המרכיבים ומערבבים. 
  5. מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים לסלט. 

 

רוצים לגוון את הרוטב?

להוסיף מעט חומץ שהופך את הטעמים ליותר מעניינים. 

להוסיף חרדל וסילאן או רק אחד מהם.

להוסיף שומשום שנדבק לירקות ונותן קראנצ'יות.

להוסיף סומק, תבלין שנותן טעם מריר ומיוחד לסלט.

 

אשמח לשמוע מה הרוטב הביתי המנצח שלכן ושלכם, ואולי תתנו לי רעיונות להמשך!

 

עוד ממני

לא כדאי לפספס