מתכון מצה בריי של יעל גולדמן - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המצה המפנקת שלי: מתכון מצה בריי לפסח של יעל גולדמן

תמונה גרסת הדפסה

מצה בריי של יעל גולדמן

מבחינתי אי אפשר לעבור את פסח מבלי להכין ארוחת בוקר עם מצה בריי לפחות פעם אחת. אוקיי פעמיים. אולי שלוש? אבל כן, אין ספק שכבר מהילדות, שאריות מצה על מחבת תמיד היוו חגיגה שלמה עבורי ופתיח לאחלה ארוחת בוקר כשרה לפסח. היום, עבור הילדים, אני משלבת עם שלל ירקות, אבוקדו, ביצה רכה, גבינות וכל מה שאוהבים אצלנו. הטוויסט המאוזן של המנה הפעם הוא מצות מקמח מלא, שמשדרגות את הערך התזונתי של ארוחת הבוקר.

 

מצה בריי של יעל גולדמן

מרכיבים:

2 מצות קמח מלא שופרסל green

רבע כוס מים

3 ביצים

מלח 

פלפל

1 בצל קטן, קצוץ 

3 כפות שמן זית שופרסל green

אופן ההכנה:

1. שוברים את המצות לחתיכות קטנות.

2. מוסיפים מים ומערבבים היטב.

3. מוסיפים את הביצים הטרופות, מלח ופלפל ומערבבים עד למרקם אחיד יחסית.

4. מחממים את השמן על מחבת, מטגנים את הבצל ומוסיפים מעל את הבלילה עד שנוצר להכל צבע זהוב.

5. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים עם כל הדברים הטובים שהכי אוהבים.

6. בתיאבון וכמובן....חג שמח!

עוד ממני

לא כדאי לפספס