מתכון לחמין של יעל גולדמן - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המנה החורפית של יעל גולדמן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לחמין של יעל גולדמן

חמין זה אהבה גדולה שלי, אני מחכה לסופשבוע חורפי רק בשביל זה. מבחינתי, לא משנה איזה עדה אתה זה תמיד יוצא מדהים, כל פעם בתיבול אחר. אני אוהבת לשחק עם התיבול ולראות מה יוצא. מה שלא יודעים שזה יותר פשוט ממה שזה נראה, תכלס זה לזרוק הכל לסיר ולתת למצרכים הטובים לעשות את העבודה בשבילנו. והחלק הכי טוב? למלא צלחות בבוקר אחרי שמתעוררים לריח שאופף את כל הבית. אצלנו, כולם אוהבים חמין וכולם נהנים כל פעם מחדש, מנה שמספקת את כולם. מנה מושלמת לאירוח מבחינתי וגם ליום עם המשפחה הגרעינית. לפעמים מתחשק לי עם סלטים טריים בצד ולפעמים עם סלט ירקות קצוץ טרי, מאזן את הטעמים העשירים של הבישול האיטי. איך אתם אוהבים את החמין שלכם? אשמח לטיפים מסיר החמין המשפחתי שלכם.

 

מצרכים: 

 200 גרם חומוס אורגני שופרסל גרין

100 גרם שעועית לבנה

100 גרם שעועית אדומה

200 גרם גריסים

200 גרם חיטה

תבנית ביצים

3-4 תפוחי אדמה 

3-4 בטטה

בצל

בשר, כמה שאוהבים

לסיר צמחוני גם גזר ושזיפים, כמה שאוהבים

תבלינים- לבחירתכם, איזה שאוהבים, אני בחרתי פפריקה, כמון, בהרט, מלח ופלפל

שמן זית אורגני שופרסל גרין

 

אופן ההכנה:

 

  1. הכנה של לילה לפני, שמים השריה את כל הקטניות, חומוס, שעועית, גריסים וחיטה
  2. חותכים את הבצל לקוביות ומניחים בצד
  3. חותכים את הבשר לקוביות גדולות, שמים בסיר לוהט עם שמן זית, ומכסים, אחרי שכל הפאות מוכנות, מוציאים מהסיר. 
  4. באותו הסיר, שכבר קיבל את הטעמים של הבשר, מטגנים בצל, מוסיפים כפית סוכר להשחמה
  5. אחרי שהבצל משחים מתחילים להוסיף את שאר המצרכים: כל הקטניות ואיזה תבלינים שאוהבים, אל תחששו לפנק בתבלינים, שיתערבבו עם כל הטעמים שבסיר.
  6. עובדים בשכבות: שכבה של קטניות, אחריה שכבה של בשר, שכבה נוספת של תפוחי אדמה ובטטה, תבלינים וחוזר חלילה.
  7. מוסיפים מים, כמות שמכסה את כל המצרכים בסיר, ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה כשהסיר מכוסה
  8. מוסיפים עוד קצת מים לפי הצורך ומעבירים לתנור לבישול כל הלילה, כ-8 שעות בישול, לא לשכוח לשים טיימר!
  9. בבוקר מתעוררים לריחות שמחממים את הבית ואת הלב, מוציאים את הסיר מהתנור ובתאבון! 

עוד ממני

לא כדאי לפספס