מתכון ללביבות תפוחי עץ של יעל גולדמן - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אתגר תפוחי העץ של יעל גולדמן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ללביבות תפוחי עץ אפויות של יעל גולדמן

לפתח ביתי הגיע משלוח מרגש משופרסל גרין: תפוחים מזנים שונים ומיוחדים מתוצרת מקומית. מיד ידעתי מה מתחשק לי להכין איתם: לביבות!

נכון, חנוכה חלף לו והפידים של המדיה החברתית הוצפו בסופגניות ולביבות מכל סוג, אבל אני חייבת להתוודות: אצלי לביבות לא מגיעות רק בחנוכה, יש להן מקום של כבוד במטבח לאורך כל השנה.

אפשר לטגן אותן ואפשר להכין בטוויסט מאוזן ולאפות עם מעט שמן על נייר אפייה. חשוב רק לזכור לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות ולהפוך אותן אחרי שהן משחימות מצד אחד, בערך עשר דקות לכל צד, תלוי בתנור.

פתרון מעולה לארוחת ערב מהירה או ארוחת בוקר בשבת לילדים, ללא רגשות אשם ועם המון סיבים, ויטמינים ומינרלים שהתפוחים מעניקים לנו.

המתכון שלי מבוסס על מתכון של מיקי שמו הנהדר, עם שינויים שמתאימים לתפריט המשפחתי שלנו.

  

מצרכים

3 ביצים בינוניות

1/2 כוס סוכר חום אורגני גרין

1/2 כוס קמח תופח

1/2 גביע שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית קינמון

קורט אגוז מוסקט אם אוהבים

4 תפוחי עץ מסוג רד מון, קלופים ומגוררים

חופן צימוקים - לא חובה! (ממליצה לנסות חופן פקאנים קצוצים לחובבי האגוזים)

שמן לטיגון

להגשה

סירופ מייפל אורגני גרין/ גלידה וניל/ אבקת סוכר או תוספת אהובה אחרת

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הסוכר והביצים יחד.
  2. מוסיפים שמנת חמוצה, קמח תופח, תמצית וניל, קינמון ואגוז מוסקט.
  3. מוסיפים את התפוחים המגוררים והצימוקים או הפקאנים (אם רוצים – לא חובה) ומערבבים עד למרקם אחיד.
  4. מחממים מחבת, מוסיפים שמן ומטגנים כשלוש דקות מכל צד.  אפשר להגיש עם אבקת סוכר, סירופ מייפל אורגני גרין, גלידת וניל או כל תוספת מעניינת שאתם אוהבים!

עוד ממני

לא כדאי לפספס