מרק כתום של ינאי פרישן גוטמן | אתגר ירקות כתומים נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ירקות כתומים: מנה קלילה ומזינה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון מרק כתום עם עדשים

כשאני חושב על לבשל ירקות כתומים, אני פשוט לא יכול לעמוד בפני סיר של מרק כתום, עם טוויסט ירוק משלי מבפנים.

מה עוד אפשר לבקש ביום חורף כבד? במיוחד אחרי יום עבודה עמוס, בזמן שהכל רטוב בחוץ, אני אוהב לשבת עם המשפחה וליהנות מארוחה חמה יחד, לשתף איך עבר עלינו היום ולהרגיש ביחד בסוף היום.

שעה וקצת של עבודה והמתנה ויש לנו סיר אחד עם כל תוצרת הארץ בפנים, כל הויטמינים והמינרלים, חלבונים ופחמימות, ארוחה מזינה בסיר אחד בבישול מהיר וקליל.

 

מרק כתומים של ינאי

 

מרכיבים:

1 בטטה

1 גזר 

1 שורש כורכום

כוס עדשים כתומות, מושרות במים כחצי שעה 

כוס אפונה יבשה 

1 בצל 

1 שום

חצי צרור פטרוזיליה קצוץ

1 ארטישוק ירושלמי

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בצל ואפונה עם שום, מלח ופלפל.
  2. מוסיפים את שאר הירקות קצוצים ומרתיחים.
  3. אחרי חצי שעה, מוסיפים עדשים ומבשלים שעה על חום נמוך לשעה.
  4. בתיאבון!



עוד ממני

לא כדאי לפספס