ינאי פרישר גוטמן מכין סלמון וקינואה בתיבול קיצי | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ינאי מכין סלמון וקינואה בתיבול קיצי עבור ספר המתכונים של שופרסל גרין

תמונה גרסת הדפסה

שילוב מנצח של מנת חלבון כפולה ומלאת כוח 

סלמון וקינואה בתיבול קיצי של ינאי פרישר גוטמן

חומרים:

1 ק"ג פילה סלמון ללא עור 

1 צרור פטרוזיליה

1 כוסברה

לרוטב: 

חופן אורגנו

חופן בזיליקום

חופן רוזמרין

מיץ לימון מלימון אחד

כפית חרדל דיז'ון

 

לציפוי קראנץ':

1/4 כוס שקדים

1/4 כוס אגוזי מלך

1/4 כוס קשיו (לא חובה)

 

לקינואה: 

1 בצל קצוץ

4 שיני שום קצוצות

2 כפות שורש כורכום אורגני קצוץ   green

שמן זית אורגני green

1/2 1 כוסות קינואה אורגנית של green

3 כוסות מים רותחים

מלח דק שופרסל

מעט פלפל אנגלי

3 עלי דפנה

כף אבקת מרק עוף (לא בשרי ממרכיבים טיבעיים)

 

  1. אופן ההכנה:
    מניחים את הסלמון על תבנית בעלת שוליים גבוהים מרופדת נייר אפיה, ומזלפים את הרוטב. 
  2. קוצצים פטרוזיליה וכוסברה דק דק ומורחים שכבה עבה על הסלמון.
  3. קוצצים אגוזים, שקדים וקשיו היטב ומפזרים מעל הדג.
    מחממים תנור ל-220 מעלות ואופים 20 דקות. 
  4. לקינואה: בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים שום ושורש כורכום ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 3 דקות. 
  5. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים 15 דקות על אש נמוכה.

לספר המתכונים המלא - לחצו כאן:

 

עוד ממני

לא כדאי לפספס