ינאי פרישר גוטמן מכין גרנולה קוואקר ביתית | מגזין שופרסל - נבחרת גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ט"ו בשבט הגיע: מוזלי מאוזן, לא רק בחג

תמונה גרסת הדפסה

מתכון גרנולה קוואקר ביתית

אני לא צריך את ט"ו בשבט כדי לצרוך פירות יבשים, כחלק מהתזונה הקבועה שלי אני משלב פירות יבשים בתפריט ובעיקר חמוציות שמשתלבות מעולה עם אגוזי מלך ושקדים במוזלי שאני אוהב במיוחד.

הדרך המאוזנת ביותר בעיניי לשלוט בגרנולה ובמוזלי ובמוצרים עתירי סוכר הם להכין אותם בבית, כך אפשר ליהנות מהיתרונות הבריאותיים מבלי חומרים משמרים או כמויות סוכר לא הגיוניות.

הבעיה היחידה בגרנולה ביתית היא...שהיא טעימה מדי ונגמרת מהר מדי! כדי להכין השתמשתי במתכון מתוך מגזין שופרסל לגרנולה ביתית עם כמה שינויים משלי:

 

החומרים:

500 גרם קוואקר

1 כוס פיסטוקים לא קלויים

1 כוס שקדים פרוסים

1 כוס אגוזי מלך

1 כוס חמוציות מיובשות

1 כוס אוכמניות מיובשות

1 כוס אננס מיובש קצוץ לקוביות

 

5 כפות שמן

רבע כוס סילאן

כפית קינמון

חצי כף סוכר חום

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל האגוזים, פירות יבשים וקוואקר בקערה אחת.
  2. בסיר קטן מרתיחים את השמן, הסילאן, הקינמון והסוכר החום. מבשלים כמה דקות על אש נמוכה, עד שהנוזל הופך להיות סירופ בצבע קרמל.
  3. מערבבים את הסירופ עם התערובת ומשטיחים בתבנית על גבי נייר אפייה.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות.
  5. מערבבים אחרי עשר דקות בתנור ואז משאירים לעוד חמש דקות בתנור. כל תנור הוא אחרת אז חשוב לשים לב לא לשרוף את הגרנולה, להשגיח עליה עד שתהיה מוזהבת בלבד!

בתיאבון וחג שמח לכולם!

עוד ממני

לא כדאי לפספס