ינאי פרישר גוטמן עם מתכון עצמאות מיוחד | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חוגגים עצמאות בבית: ינאי פרישר גוטמן במתכון חגיגי

תמונה גרסת הדפסה

ינאי פרישר גוטמן חוגג טבע ישראלי 

ביום העצמאות רוב הישראלים מבעירים מנגלים עם מבחר בשרים, אבל החגיגה למדינה האהובה שלנו היא דווקא הזדמנות מבחינתי לחגוג את התוצרת המקומית של החקלאים הארצישראלים, עם טעמים של פירות וירקות מובחרים שתמיד, לא משנה איפה אני בעולם, אני מוצא את עצמי מתגעגע אליהם.

היום זה יום עצמאות מיוחד לא רק בגלל הקורונה והשלכותיה אלא בגלל שזה יום ההולדת שלי (: אז לא מספיק שיש סגר, עוצר וכל היוצא בזה בזמן החג, זה נופל בדיוק גם על חגיגות יום ההולדת שייאלצו כנראה להידחות עד להודעה חדשה. 

אני מנסה למצוא את הרגעים הטובים בכל הכאוס המתחולל, כאשר במקום הראשון נמצא זמן האיכות שלי עם רוי בבית, וגם במטבח אנחנו יוצרים ומבשלים יחד.

אני חובב וצורך סלטים באופן קבוע, אפשר לומר שבכל ארוחה יהיה אצלי סלט ומקום של כבוד לירקות ולכן בחרתי להכין מנת סלט שהיא כביכול הכי בסיסית אבל גם אי אפשר בלעדיה, סלט ישראלי. שידרגתי קצת את הסלט שכולנו מכירים עם קינואה אורגנית של גרין וטחינה אורגנית גרין בצד והנה ארוחה שהיא מנה בפני עצמה או תוספת למה שאתם מחליטים לצלות על הגריל.

 

סלט ישראלי משודרג של ינאי פרישר גוטמן

חומרים:

1 סלק בינוני קצוץ דק דק

6 מיני מלפפון קצוץ דק דק

1.5 חב' כוסברה

1.5 חב' פטרוזיליה

חמוציות שלמות

1 חב' קינואה אורגנית גרין

צנוברים לפי הטעם, לפחות 2 כפות

להגשה:

טחינה אורגנית גרין

 אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הקינואה ומניחים להצטנן.
  2. קוצצים את הסלק, המלפפונים, הכוסברה והפטרוזיליה.
  3. מפזרים מעל צנוברים, אפשר גם לקלות אותם קודם במחבת לכמה דקות.
  4. מעל מפזרים את החמוציות.
  5. אפשר לזלף טחינה אורגנית גרין מעל או להגיש בצד. אני אוהב טחינה גולמית אבל הכל עניין של טעם!

בתיאבון!

ספרו לי מה אתם מכינים ביום העצמאות, ושיהיה חג שמח לכל עם ישראל!



עוד ממני

לא כדאי לפספס