ינאי ורוי פרישר-גוטמן מכינים סופגניות ללא גלוטן | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אתגר חנוכה: סופגניות ללא גלוטן

תמונה גרסת הדפסה

סופגניות מקמח ללא גלוטן

חנוכה בשבילי זה פסטיגל, זה בית, וגם חופשה וכמובן זמן איכותי משפחתי. וכן, גם סופגניות. למרות שכבר שנים שלא נגסתי בסופגניה רגילה, בכל זאת אני לא אוכל גלוטן ומקפיד על התזונה, הפעם הגיע האתגר עד לדלתי וגרם לי להיכנס למטבח כדי להכין בעצמי בבית סופגניות. ולא סתם סופגניות, סופגניות מקמח ללא גלוטן של שופרסל גרין.

תומר הקונדיטור נתן לנו את ההשראה שלו ואת המתכון שלו עליו התבססתי בהכנת הסופגניות, רק שהחלפנו את הקמח בקמח ללא גלוטן והחלטנו למרות הכל לטגן את הסופגניות לכבוד רוי. בכל זאת, חנוכה מגיע רק פעם בשנה ואפשר להתפנק. רוי עזר לי בכל התהליך ובחר במילוי קלאסי וטעים לסופגניות, ריבת תותים סופר טעימה.

 

מה התובנות שלי מההכנה?

-קודם כל, שזה מורכב יותר ממה שתיארתי לעצמי. יש הרבה שלבים בתהליך וחשוב להקפיד על כל אחד מהם.

 

-בהמשך לתובנה הראשונה: זמן תפיחה זה קריטי. כשניסיתי להכין סופגניות מבלי לתת לבצק לתפוח, מצאתי את עצמי עם בצק שנראה טוב מבחוץ אבל רטוב ודביק מבפנים.

 

- אנחנו התחלנו בשעת ארוחת הערב, ממליץ להתחיל בבוקר או בצהריים ולקחת את הזמן, יש זמני התפחה שצריך לשים לב אליהם.

 

-קמח ללא גלוטן של שופרסל גרין עשה את העבודה, נוצר בצק חלק ויפה שהיה קל לעבוד איתו.

 

שיהיה לכולם חג שמח עם המון סופגניות טעימות (: את הסופגניה הבאה שלי אני לא בטוח שאכין בעצמי מפאת חוסר זמן אבל זו הייתה חוויה מלמדת וכיפית עם רוי, זה בטוח.

עוד ממני

לא כדאי לפספס