עוגת קרמבו | מתכון של יונית צוקרמן - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת קרמבו של יונית צוקרמן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון של עוגת קרמבו נוסטלגית

עוגת קרמבו נוסטלגית עם ציפוי שוקולדי הכי טעים שיש!
אמאאאאאאאא איזה טעים זה 😋

 

חומרים

5 ביצים בגודל L

1/2 כוס סוכר

1 אינסטנט פודינג שוקולד

קרם וניל:

2 שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)

2 אינסטנט פודינג וניל

כף אבקת סוכר

2 כוסות חלב

ציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

200 מ"ל חלב קוקוס %green 26

אופן ההכנה

1. מקציפים ביצים חצי דקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 5 דקות עד שמתקבל קצף תפוח ויפה עוצרים מוסיפים את הפודינג שוקולד ומערבלים עד שהכל מתערבב לבלילה אחידה.

2. משמנים תבנית 26 עגולה מתפרקת ושופכים את הבלילה לתוך התבנית.

3. אופים חצי שעה עשרים וחמש דקות בתנור חם שחומם מצב טורבו  מראש ל170 מעלות

4. למי שאין טורבו (תנור ישן) ויש רק מצב אפיה רגילה אז עוד 10–5 דקות אפייה כי לוקח טיפה יותר זמן להאפות ברגיל. כאשר העוגה יוצאת היא גבוההההה ותפוחה אבל לא לדאוג היא צונחת אחרי צינון של כמה דקות.

5. אופן הכנת קרם וניל: שמים את כל מרכיבים בקערת המיקסר מערבבים ידנית קלות ואז מפעילים את המיקסר ככה זה מבטיח לנו הקצפה מהירה ואחידה.

6. מערבלים עד שמקבלים קרם יציב.

7 את הקרם מעבירים לתבנית עם תחתית השוקולד שהתקררה. משטחים את הקרם בעזרת פלטה ומכניסים את העוגה להקפאה חצי שעה. אחרי חצי שעה מכינים את הגנאש.

8. אופן הכנת הגנאש: לפני שתשאלו למה חלב קוקוס ולא שמנת מתוקה אז חלב קוקוס עושה טעם מיוחד לגנאש הוא קליל יותר ומתקשה מהר יותר! וכן אפשר במקום חלב קוקוס שמנת מתוקה אני אישית אוהבת עם קרם קוקוס!

9. שמים הכל בקערה מכניסים למיקרו מוציאים נותנים מנוחה של דקה ואחכ מערבבים הכל עד שמקבלים גנאש זוהר אחיד ויפה. אח"כ שופכים מעל הקרם מזיזים את התבנית מצד לצד שהגנאש יכסה את כל העוגה. ומקפיאים את העוגה לעוד 3 וחצי שעות והעוגה מוכנה.

10. לפני שאוכלים אני ממליצה להוציא את העוגה שעה קודם ואז להתענג. ככה העוגה יכולה להישאר עטופה בניילון נצמד.

 

לעוד מתכונים של עוגות, לחצו כאן

עוד ממני

לא כדאי לפספס