כרובית שלמה בתנור | מתכון של יונית צוקרמן - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כרובית בתנור עם רוטב סודי של יונית צוקרמן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לכרובית שלמה בתנור עם רוטב סודי

אמאאאא איזה טעים זה כרובית בתנור עם רוטב סודי מהאגדות.
למה בתנור אתם בטח שואלים?
כי בחגים אני מרשה לעצמי לאכול הכל מהכל !כמו כולם. טוב לא כמו כולם, כמו חלק מאיתנו.
אחרי החגים או בין החגים אני יותר בקטע של ארוחה אחת טובה בצהריים, כריך טעים בבוקר ובערב להשתדל כמה שפחות לאכול. ואם אני רעבה אז צלחת פירות. צלחת אבטיח - כן יש כבר אבטיחים.
זה לא בדיוק דיאטה אבל זה סוג של איזון.
אבל אם תטעמו את הכרובית עם הרוטב הסודי מבטיחה לכם שלא תרגישו הבדל בין מטוגן לאופי
והרוטב אחרי שתכינו תבינו איזה טעים הוא ולפעמיים כייף להכין דברים שרק אתם תדעו שששששש זה בינינו 😋🤪

חומרים:
כרובית שלמה חתוכה לתפרחות או קפואה
שמן זית אורגני שופרסל green
מלח
פלפל

רוטב סודי:
3 כפות גדושות מיונז שופרסל green
3-5 שיני שום 
חופן פטרוזיליה
6 עלי נענע ללא גבעול
כף שמן זית אורגני שופרסל green
כפית מיץ לימון טרי
1/2  כפית סוכר
1/4 כפית פלפל

אופן ההכנה:
1. אם קניתם כרובית קפואה מניחים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד לרתיחה. במידה ואתם משתמשים בכרובית טרייה - מחלקים לתפרחות קטנות ומבשלים מכוסה במים עם כפית מלח עד לריכוך קל של הכרובית. בשני המקרים לאחר מכן מוציאים ומסננים.

2. מניחים בתבנית עם נייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח ופלפל לפי הטעם.

3. אופים בתנור טורבו גריל ב-210 מעלות עד הזהבה יפה.

4. הכנת הרוטב: טוחנים את שאר המרכיבים במעבד מזון או בקערה עם בלנדר מוט עד שמתקבל מרקם של ממרח.

5. כשהכרובית מוכנה מזלפים מעליה את הרוטב או טובלים בכל פעם ברוטב. 

 

 

לעוד מתכונים של כרובית שלמה בתנור, לחצו כאן

עוד ממני

לא כדאי לפספס