פיתה ביתית ממולאת | מתכון של יונית צוקרמן - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כרובית בפיתה ליום העצמאות של יונית צוקרמן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפיתה ביתית ממולאת בכרובית

טוב תקשיבו לי טוב טוב שווארמה כרובית זה אחד הדברים הכי טעימים שיצא לי לאכול לאחרונה ואם שמים אותה בתוך פיתה בכלללללללל חלום, חלום, חלום שבא לי לחלום ולהכין שוב!!!!!
זה ממש קל להכנה אפשר לאכול עם סלטים אפשר על לאפה מכוסמין ואפשר אפילו כסלט בכל גרסה זה טעים. בדגש על טעים. 

חומרים

לפיתות/לאפות🥬
1 ק״ג קמח כוסמין מלא
750 מ״ל מים
2 כפות שמרים יבשים
60 מ״ל שמן
4 כפות סוכר
2 כפות דבש שופרסל green
כף מלח
לשווארמה כרובית
כרובית גדולה
2 בצלים גדולים
2 כפות תבלין שווארמה
כפית כורכום
מלח
פלפל
חצי כוס שמן זית שופרסל green 
להגשה
טחינה שופרסל green
סלט קצוץ 
סלט כרוב

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-230 מעלו טורבו. בקערת במיקסר לשים את כל החומרים כחמש דקות, לאחר מכן מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות.
2. מתפיחים את הבצק בקערה משומנת כשעה ורבע עד להכפלת הנפח.
3. ללאפות: מרדדים לעיגולים גדולים ואופים עד להשחמה. לפיתות: מחלקים לכדורים, משטחים לפיתה ומתפיחים על מגש עם נייר אפייה כחצי שעה.
4. אופים בחום של 230 מעלות עד להזהבה. חשוב את הפיתות והלאפות אחרי האפייה להניח בין שתי מגבות כדי שהן לא יהיו יבשות.
5. נחלוט את הכרובית במים רותחים עם מלח כעשר דקות במחבת נטגן היטב בצל לבן פרוס בשמן עד להזהבה, נחתוך חתיכות כרובית ונוסיף לבצל ונטגן להזהבה, נוסיף את כל התבלינים ונמשיך לטגן עד לריכוך והזהבה. מגישים עם טחינה, סלט קצוץ וסלט כרוב.

 

 

לעוד מתכונים ליום העצמאות, לחצו כאן

עוד ממני

לא כדאי לפספס