בורקס מצה עם גבינה | מתכון של יונית צוקרמן - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המצה המפנקת שלי: בורקס מצה לפסח של יונית צוקרמן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לבורקס מצה עם גבינות

אחרי ארוחת החג המושקעת, הקינוחים המפוארים, האירוחים וההתארחויות שהשנה אנחנו נזכה ליהנות מהם אחרי שנה לא פשוטה, לפעמים מתחשק ארוחת בוקר קלילה או נשנוש חלבי כשר לפסח. אני גאה להציג בפניכם את הגרסה שלי לבורקס מצות! זה אולי נשמע כמו שם מפוצץ אבל ההכנה פשוטה וקלה והטעם, משגע. גם אחרי פסח, אם נשארו מצות, אני ממליצה לנסות ולהכין, התענוג כולו שלכם(:

 

בורקס מצה עם גבינות של יונית צוקרמן

חומרים

10 מצות אורגניות שופרסל green

250 גרם גבינת חמד 5 %

250 גבינת טוברוג 5 %

100 גרם מוצרלה 

זיתים (לא חובה)

שומשום

ביצה

אופן ההכנה:

1. מרטיבים את המצות ומניחים בתוך מגבת עד לריכוך.

2.מקפלים את המצה לשתיים, כך שמתקבלת צורת משולש ופותחים. במיקום של הקיפול מניחים מלית, שאותה ניתן לשנות כמובן לפי הטעם, להוסיף תבלינים או זיתים למשל.

3. את המסגרת של המצה ואת כולה מברישים בביצה וסוגרים.

4. מפזרים מעל שומשום בנדיבות.

5. אופים בתנור על 180 מעלות או מטגנים במחבת.

6. הופה, יש לכם בורקס, ביתי וכשר לפסח!

7. בתיאבון וחג שמח!

** שימו לב, אם רוצים להכין בורקסים קטנים, אפשר גם לחלק מצה אחת לארבע בורקסים!

 

לעוד מתכונים לפסח, לחצו כאן.

עוד ממני

לא כדאי לפספס