מתכון לעוגת תפוזים של יונית צוקרמן - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המנה החורפית של יונית צוקרמן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת התפוזים של יונית צוקרמן

עונת החורף היא בשבילי ריחות של הדרים. כל פירות ההדר שמתרכזים יחד ומופיעים במטבח בשלל צורות: כריבה, פירות טריים, רטבים לסלט וכמובן מככבים במאפים ועוגות. עוגת התפוזים הזו היא עוגה מנצחת לכל דבר, קטנים וגדולים נהנים ממנה, מטעמים נוסטלגיים של פירות שאותי לוקחים לילדות חורפית, עם זכרונות של ניחוח עוגת של תפוזים שמשתלט על כל המטבח והבית ועושה טוב לנשמה ולגוף.

 

מרכיבים:

8 ביצים גדולות

כוס סוכר/ סוכר חום שופרסל גרין

כוס שמן

כוס מיץ תפוזים סחוט אורגני שופרסל גרין

כף גרידת תפוז

 ¾ 2 כוסות קמח תופח

2  כפות קקאו גדושות

כף שוקולית

50 גרם שוקולד מגורד

אופן ההכנה:

  1. מפרידים חלבונים וחלמונים.
  2. מקציפים חלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף אחיד.
  3. מערבבים את שאר החומרים בקערה נפרדת.
  4. מקפלים את 2 מרכיבי הקערות יחדיו.
  5. מעבירים לתבנית גבוהה עם חור במרכזה (קוגלהוף).
  6. אופים על 160 מעלות במשך שעה ועשרים וחמש דקות. כדאי תמיד לעקוב אחרי העוגה, כל תנור קצת שונה ממשנהו.

עוד ממני

לא כדאי לפספס