מתכון לעוגת תפוחים של יונית צוקרמן - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אתגר תפוחי העץ של יונית צוקרמן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת תפוחים ביתית

מיד כשראיתי את משלוח התפוחים, עלה בי זכרון מתוק מבית אמא של עוגה לשבת. עוגה שמילאה את הבית בניחוחות מתוקים ועד היום, כבר שלושים שנה, מככבת אצלי במטבח באופן קבוע. פעם לא ידענו על זנים, תפוחים היו אדומים, ירוקים או צהובים. ועכשיו, כשיש יותר אופציות לבחירה, זה פותח עולם שלם של אפשרויות אפייה.

אני אישית אוהבת תפוחים חמצמצים שמחמיאים לסוכר החום שבחרתי לשלב בעוגה ואוהבת לשלב בין זנים שונים משום שמתקבלים טעמים עמוקים ומגוונים יותר של תפוחים נימוחים, שילוב מנצח של חמצמץ ומתוק. לקראת השנה החדשה והמאוזנת במטבח עם שופרסל גרין, הפחתתי את כמות השמן בחצי, החלפתי לשמן קוקוס אורגני של שופרסל גרין והשתמשתי בסוכר חום מבית שופרסל גרין. התקבלה תוצאה משגעת, מתוקה וקצת יותר מאוזנת.

זו עוגה שהיא פתרון מהיר לשישי בצהריים או לאורחים שמפתיעים, תוך שעה יש לכם עוגה טעימה שנראית מעולה עם טוויסט פשוט: הופכים אותה אחרי שהיא מתקררת ומתייצבת ומתגלה שכבת תפוחים אפויים שנותנת לה מראה מיוחד.

 

עוגת תפוחים מבית אמא

מצרכים לתבנית קוגלהוף בקוטר 20 או תבנית אינגליש קייק

4 תפוחים מזני אמברוזיה וזינגי

4 ביצים בגודל L

1/2 כוס שמן קוקוס אורגני שופרסל גרין

2 כפות קינמון

2 כפות תמצית רום

1/2 כוס שקדים

כוס סוכר חום אורגני שופרסל גרין

1/4 כוס מיץ תפוחים

¼ 1 כוס קמח תופח אם רוצים להחליף לכוסמין, כוס אחת בלבד (הכוסמין כבד יותר וסופח נוזלים)

אופן ההכנה:

  1. פורסים את התפוחים לחתיכות בינוניות. מקמחים ומשמנים ומניחים בתחתית התבנית.
  2. בוזקים מעל 2 כפות סוכר חום, כף קינמון, מוזגים כף רום, ומפזרים מעל הכל חצי כוס שקדים.
  3. מכינים את הבלילה בקלי קלות, מערבבים את שאר המרכיבים יחד ויוצקים מעל התפוחים.
  4. מדליקים תנור על 170 מעלות וכשהוא חם אופים במשך 40-45 דקות ועוקבים בעשר דקות האחרונות אחרי ההתקדמות כי כל תנור הוא קצת שונה.
  5. הופכים את העוגה רק אחרי שהיא מתקררת שעה לפחות, חשוב מאוד! בינתיים עוטפים בניילון נצמד.
  6. נהנים מעוגה קלילה להכנה, יפה וכל כך טעימה.

 

 

 

עוד ממני

לא כדאי לפספס