מתכון לקרקרים עם מנקאי של יונית צוקרמן - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ארוחת בוקר עם יונית צוקרמן לכבוד יום המשפחה: קרקרים עם מנקאי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקרקרים עם מנקאי

ארוחת בוקר משפחתית היא תמיד סיבה לחגיגה. לשבת כולם יחד, בלי מסכים, בלי הסחות דעת, לדבר, לצחוק ולשתף. אצלנו בבית אוהבים גם לבשל ולהכין יחד והמתכון שלפניכם יכול להתאים לגמרי להכנה משפחתית.

הפעם לכבוד ארוחת הבוקר של יום המשפחה קיבלתי משופרסל green מרכיב מיוחד במינו, מזון על בשם מנקאי שידוע בתכונות התזונתיות העילאיות שלו, צמח ירוק וקטן עם תכונות ענקיות מכל טוב, חלבון, ברזל ושלל ויטמינים ומינרלים, כל מה שאפשר לבקש עבור המשפחה שלי.

אני אוהבת להכין לבית קרקרים תוצרת בית, יש לזה מבחינתי מספר יתרונות: אפשר לערבב מרכיבים שילדים לא תמיד אוהבים וגם אני נמנעת מחומרים משמרים. החלטתי לשלב בקרקרים שלי הפעם מנקאי, ואכן זו היתה הצלחה ירוקה וטעימה.

קרקרים עם מנקאי  

מרכיבים:

2 כוסות קמח כוסמין 

3/4 כוס מים 

1/2 כוס שמן שמן זית אורגני green

1 כפית מלח 

1 כפית סוכר (לא חובה)

1/4 כוס גרעיני חמניה 

1/4 כוס גרעיני דלעת 

1/4 כוס שומשום 

כף בצל יבש (לא חובה)

2 כפות קצח 

1 קוביה של מנקאי מופשרת במיקרו 

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל המצרכים בקערת מיקסר ובאמצעות וו גיטרה מערבלים עד שהכל מתאחד לגוש בצק, אפשר גם ידנית.
  2. יש לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפיה.
  3. אחרי שמרדדים, לחתוך לריבועים קטנים או משולשים, לא לשכוח לחורר עם מזלג כדי שלא יתנפח.
  4. אופים על חום של 170 מעלות למשך 25 דקות.
  5. מוציאים, מקררים ומכניסים לקופסא אטומה.
  6. בתיאבון ויום המשפחה שמח!

 

 

למתכונים טבעוניים נוספים, לחצו כאן

עוד ממני

לא כדאי לפספס