יובל גונן מכינה גבינה טבעונית מושלמת | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שנת הלימודים בפתח: יובל גונן מכינה גבינה טבעונית מושלמת

תמונה גרסת הדפסה

מתכון גבינה טבעונית

אמרתם חזרה לבית ספר,

אמרתם כריך מלא בשכבות של טעם וכל טוב.

הסנדביצ'ים המושקעים של אמא שלי הם אחד הדברים שחיכיתי להם מדי יום בהפסקה ועד היום אני חובבת לחמים ולחמניות בריאות עם מילויים שונים.

לפני שהייתי טבעונית, סנדביץ' חביתה עם בולגרית היה אחד הפייבורטים שלי ולכן לא הסכמתי לוותר עליו גם אחרי שבחרתי בטבעונות. אחרי כל מיני ניסיונות ויצירת מרקמים, הגעתי למתכון המנצח שלי. החלפתי את הביצים בקמח חומוס והכנתי "חביתה" לתפארת עם תוספת גבינה טבעונית תוצרת בית ולחמניות של שופרסל גרין, את המתכון לחביתה תוכלו למצוא בבלוג של Tivoneat, אושיית בישול טבעונית מעוררת השראה ואת המתכון שלי לגבינה, תוכלו למצוא ממש כאן:

גבינה טבעונית למריחה של יובל גונן

מרכיבים:

ליטר חלב סויה לא ממותק שופרסל גרין

מיץ מלימון שלם/5 כפות חומץ

שמן זית שופרסל גרין

מלח

לבחירה - אפשר להוסיף שמיר, בצל ירוק, זיתים אפילו פלפלים קלוים או להכין בטעם טבעי ללא תוספת

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים ליטר חלב סויה עד שמבעבע.
  2. מנמיכים את האש לאש נמוכה ומוסיפים את הלימון/חומץ.
  3. מחכים כחמש דקות עד שנוצרים גושים.
  4. מסננים בתוך מסננת עם בד חיתול עד שכל הנוזלים יוצאים.
  5. מערבבים בבלנדר עם שמן זית, מלח ותוספת אם מתחשק.
  6. שמים במקרר שעה-שעתיים ונהנים!

 

עולם הגבינות הטבעוניות הוא עולם ומלואו, אמנם צריך קצת השקעה אבל ההשקעה המתקבלת משדרגת כל כריך או ארוחת בוקר מאוזנת. בתיאבון (:

עוד ממני

לא כדאי לפספס