מאכלי פסח טבעוניים עם יובל גונן | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

הקניידלך הטבעוני של יובל גונן

תמונה גרסת הדפסה

מאכלים טבעוניים לפסח

ארוחות חג וטבעונות לא תמיד הולכות יד ביד. 

זה לא ברור מאליו שבשולחן חג תהיה אפילו מנה אחת טבעונית ובטח שלא מבחר מנות.

עם השנים, עוד חברי משפחה מסביבי הפכו טבעונים כך שהכל נהיה יותר קל והמשפחה המדהימה שלי חיבקה את הטבעונות שלי לחיקה ודאגה להכין מנות טעימות ומיוחדות בשולחן שלא יגרמו לי להרגיש שחסר לי דבר.  

כמובן שגם אני תורמת לשולחן החג ומכינה מנות טבעוניות, וזו תמיד הזדמנות לנסות מנות חגיגיות חדשות או להכין מנה מיוחדת  שאני לא מכינה ביומיום. 

המנה שאכין בפסח הקרוב היא מנת קניידלך טבעונית. כן, קניידלך ללא ביצים! אחד הדברים שהיה לי קשה לוותר עליו בחג הוא הקניידלך בתור טבעונית הוא קניידלך, אולי בעיקר כי הוא מזכיר טעם של סבתא ושל ילדות. 

אחד הדברים הכי משמעותיים בבישול טבעוני הוא למצוא תחליפים שלא ירגישו כמו תחליף ושלא ישנו את המרקם והטעם של המתכון המקורי. ולמזלי, תחליפי ביצה יש בשפע: אבקות ביצים טבעוניות שאפשר להכין מהן אפילו חביתה, טחינה שמסייעת למתכונים שצריך בהן יותר "דבק" לחבר בין המרכיבים, רסק תפוחים ובננות שעובדים מצוין בעוגות, פנקייקים ואפילו לחמים, וגם תאמינו או לא -מי חומוס מקופסת שימורים שאפשר אפילו להקציף למרנג. אני חושבת שאתחיל לעשות נסיונות בקרוב כדי להגיע למרקם המושלם. 

יש לכם אולי הצעה מיוחדת עבורי למנה עם תחליף ביצה? או בכלל למנה טבעונית אחרת ובלתי נשכחת שתדהים את יושבי השולחן?

אשמח לשמוע מכם ואפילו להכין מנה מנצחת שתככב אצלי בפיד לקראת פסח. אז מחכה להצעות (:



עוד ממני

לא כדאי לפספס