יובל גונן מכינה סופגניות טבעוניות | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אתגר חנוכה: הסופגניה הטבעונית שלי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסופגניות טבעוניות

חורף, אוניברסיטה, לחצים, התמודדויות והתרגשויות ופתאום באמצע החיים, מארז סופגניות טבעוני מושלם מאת הקונדיטור תומר אומנסקי, חברי לנבחרת שופרסל גרין!

הפוגה באמצע החיים עם תענוג של קופסה, מלאה בסופגניות גורמה או יותר נכון בקסמים, טעמים וצבעים והכל טבעוני. כמו שאני תמיד אומרת, עם קצת מחשבה ותשומת לב, אפשר להיות טבעוני בלי להרגיש שמוותרים על כלום, להיפך, שמרוויחים המון. אני מודה לתומר ששוב הוכיח לי את זה.

משלוח סופגניות הוא סיבה נהדרת לעצור ולהיזכר כמה אני אוהבת את חנוכה, חג מלא שמחה עם זכרונות ילדות של פנים מרוחות בריבה ואבקת סוכר וטעימה של לביבות חמות היישר מהמחבת של סבתא.

כמובן שאני הולכת על האתגר שלי בכל הכוח ומכינה גרסה משלי עם המתכון המדהים של תומר. 

מצורף פה המתכון כמובן, כדי שתוכלו להתנסות!

מה אתם מכינים לקראת החג? אשמח אם תשתפו אותי במטעמים הטבעוניים שאתם מכינים ואולי אקבל השראה מכם למנות נוספות (: ועד אז, שיהיה חג שמח לכל הקוראים שלי ולכל החוגגים!

 

מתכון לסופגניות טבעוניות:

מה אנחנו צריכים?

  • קילו קמח לבן מנופה
  • 120 גרם סוכר קנים חום אורגני GREEN (חצי כוס)
  • 2.5 כפות שמרים יבשים 
  • 100 מ"ל שמן (6 כפות)
  • 240 גרם רסק תפוחים ללא סוכר
  • 220 מ"ל מים פושרים (כוס)
  • כפית מלח

איך מכינים?

  1. בקערת מיקסר (ניתן גם ידנית) נלוש את כלל מרכיבי הבצק פרט למלח.
  2. לאחר 8 דקות לישה נוסיף כפית מלח ונמשיך ללוש 2 דקות נוספות.
  3. שימו לב! לא להילחץ מזה שהבצק לח ומעט רטוב, זה יאפשר לנו לקבל סופגניות אווריריות ורכות רכות.
  4. בסיום הלישה נשמן את הידיים ונוציא את הבצק לקערת התפחה ששימנו גם כן במעט שמן.
  5. נתפיח את הבצק כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.
  6. לאחר ההתפחה הראשונה נוריד את נפח האוויר, ונחתוך חתיכות בצק במשקל 65 גרם (לא חובה לשקול).
  7. נכדרר את הכתובים היטב ונניח על מגש עם תבנית אפייה.
  8. נתפיח פעם נוספת עד להכפלת הנפח.
  9. נחמן את התנור לחום של 180 מעלות ונאפה כרבע שעה עד להשחמת הסופגניות.


עוד ממני

לא כדאי לפספס