קינוח לפסח: טרייפל של עוגת לימון עם קצפת קוקוס ושברי מרנג
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קינוח לפסח: טרייפל של עוגת לימון עם קצפת קוקוס ושברי מרנג

תמונה גרסת הדפסה

טרייפל לימון עם קצפת קוקוס ושברי מרנג

חומרים ל-8 מנות

לעוגה: 

4 ביצים שופרסל green

200 גרם סוכר

כף שמן צמחי 

קורט מלח

גרידה מחצי לימון

מיץ מלימון שלם

כפית תמצית וניל

50 גרם קמח שקדים

90 גרם קמח תפוחי אדמה שופרסל green

לסירופ להרטבת העוגה: 

ליקר לימונצ'לו (או ליקר אחר שאוהבים)

לחלופין, ניתן להכין סירופ פשוט מחצי כוס סוכר וחצי כוס מים

לשברי מרנג: 

2 חלבוני ביצה L שופרסל green 

130 גרם סוכר (חצי כוס ועוד 3 כפות)

כפית תמצית וניל

לקצפת קוקוס (ניתן להחליף בקצפת אחרת שאוהבים): 

2 פחיות קרם קוקוס  שופרסל green (שהיו במקרר לפחות לילה קודם)

2 כפות גדושות אבקת סוכר

לעיטור: 

  • עלי נענע

קינוח לפסח טרייפל (צילום: עידית נרקיס כ"ץ)צילום: עידית נרקיס כ"ץ

  1. העוגה: מחממים תנור לחום של 160 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית אינגליש קייק (לא חד פעמית, העוגה גבוהה מאוד ומתאימה רק לתבנית רב פעמית). מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. מקציפים את החלבונים במיקסר על מהירות גבוהה עד שנוצרות בועות. מנמיכים את מהירות המיקסר, מווסיפים ¾ מכמות הסוכר, מגבירים את המהירות וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף נוקשה, אבל לא מדי. 
  2. בזמן שהחלבונים במיקסר, טורפים בקערה גדולה את החלמונים עם יתר הסוכר עד שהתערובת הופכת בהירה יותר ומעט תפוחה. מוסיפים את קמח השקדים, מיץ הלימון, קליפת הלימון המגוררת ותמצית הווניל. 
  3. מוסיפים חצי מכמות קצף החלבונים לתערובת החלמונים בתנועות קיפול. מנפים לתוך הקערה את קמח תפוחי האדמה ומקפלים אותו לתוך התערובת ולבסוף מוסיפים את יתר קצף החלבונים בתנועות קיפול.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת. אופים כ-45 דקות עד שהעוגה תופחת מאוד ומשחימה מעט בחלקה העליון. כדאי לבדוק עם קיסם האם העוגה מוכנה. מוציאים מהתנור ושומרים בקופסה אטומה עד ההגשה. 
  5. מכינים את המרנג: מחממים את התנור לחום של 100 מעלות. אם יש לכם איך לשקול את כמות החלבונים - כמות הסוכר צריכה להיות כפולה. אם אין, משקל ממוצע של חלבון של ביצה בגודל L הוא 33 גרם, לכן כמות הסוכר הרצויה היא כ-130 גרם. מניחים את החלבונים ואת הסוכר בקערת המיקסר. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (הקערה לא צריכה לגעת במים) וטורפים את התערובת עד שהיא מתחממת והסוכר נמס (נוגעים בזהירות במסה החמה ובודקים עם שתי אצבעות האם מרגישים גרגירי סוכר). מעבירים את הקערה אל המיקסר ומקציפים על מהירות גבוהה כ-10 דקות עד שמתקבלת קציפה חזקה, תפוחה ומבריקה. מעבירים מידית לשק זילוף עם צנתר חלק, מזלפים על תבנית מרופדת נשיקות קטנות או מקלות מרנג ואופים כשעתיים וחצי עד שהמרנגים מתנתקים בקלות מנייר האפייה ויבשים בפנים לחלוטין. שומרים בקופסה אטומה עד השימוש. 
  6. מכינים סירופ סוכר (אם לא משתמשים בליקר אלכוהולי קנוי): מערבבים בסיר קטן מים וסוכר על אש נמוכה-בינונית. כשהסוכר נמס, ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות, מסירים מהאש ומניחים לצינון מוחלט. 
  7. מכינים את קצפת הקוקוס (עושים את השלב הזה רגע לפני ההגשה): פותחים את קופסאות קרם הקוקוס המצוננות ומעבירים לקערה רק את השכבה הלבנה השומנית. משאירים בקופסה את הנוזל השקוף ושומרים אותו במקרר לשימוש אחר. מוסיפים 2 כפות אבקת סוכר וטורפים נמרצות (אפשר ידנית) עד לקבלת קצפת עמידה. כדאי להעביר את הקצפת לשק זילוף לקבלת מראה נקי יותר בהגשה, אבל זה לא חובה. 
  8. מרכיבים את הטרייפל: חותכים פרוסת עוגה וחותכים את הפרוסה לשניים. מניחים בתחתית כוס הגשה חצי פרוסת עוגה. מברישים אותה בעדינות בקצת ליקר (או סירופ סוכר), מזלפים קצת קצפת מעל העוגה ומעליה מניחים את חצי הפרוסה השני. מברישים גם אותו בקצת ליקר ומעליו עוד קצפת. מסיימים עם שברי מרנג, עלי נענע ואם רוצים גם עוד קצת גרידת לימון.

עוד ממני

לא כדאי לפספס