עיקרית לפסח: עוף עם אורז וג'ינג'ר ברוטב ירוק
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עיקרית לפסח: עוף עם אורז וג'ינג'ר ברוטב ירוק

תמונה גרסת הדפסה

עיקרית לפסח: עוף עם אורז וג'ינג'ר ברוטב ירוק

מצרכים (6 מנות):

6 פיסות ירכי עוף שופרסל פרימיום (6 משולשים)

בצל סגול

8 שיני שום ירוק

פיסת ג'ינג'ר green בגודל של אגודל (כ-4.5 ס"מ אורכה)

2 כוסות אורז בסמטי או אורז ארוך green

כף סויה נטולת גלוטן או כשרה לפסח

מלח לפי הטעם

מעט שמן זית לטיגון

לפסטו שום ירוק:

3-4 גבועלים של שום ירוק

3 שיני שום ירוק

גרידה מחצי לימון

קורט מלח

⅓ עד ½ כוס שמן זית אורגני green 

להגשה: 

שקדים פרוסים וקלויים

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת סוטאז' גדולה או סיר רחב. מייבשים את נתחי העוף במגבת נייר חד פעמית וממליחים מכל הכיוונים. מוסיפים מעט שמן זית למחבת ומניחים את העוף כשהצד עם העור כלפי מטה ומטגנים כ-10 דקות עד שהוא משחים היטב. הופכים את נתחי העוף לצד השני ומטגנים עוד כ-3-4 דקות. מוציאים את העוף לצלחת גדולה או תבנית ומניחים אותו בצד. מכבים את האש לכמה דקות כדי לתת לשומן העוף שהופרש להתקרר כדי שיהיה אפשר להוציא את חלקו מהמחבת.
  2. בזמן שהעוף מיטגן, קוצצים דק את הבצל, השום הירוק והג'ינג'ר, ושוטפים היטב את האורז.
  3. מדליקים שוב את האש לחום בינוני (משאירים חלק מהשומן במחבת כדי לטגן בו את המשך המנה) ומוסיפים את הבצל, שום והג'ינג'ר. מטגנים אותם כ-2 דקות, לאחר מכן מוסיפים את האורז ומטגנים אותו כדקה עד שהוא נעטף בשמן. מוסיפים סויה, קורט נדיב של מלח ו-3 כוסות מים. מחזירים את העוף לסיר ומניחים אותו מעל האורז כשצד העור פונה למעלה. מעלים את החום לגבוה, סוגרים את המכסה ומביאים לרתיחה. כשהסיר רותח, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה 25 דקות. לאחר מכן מכבים את האש ונותנים לסיר לעמוד סגור כ-10 דקות לפני ההגשה.
  4. מכינים פסטו שום ירוק: שוטפים היטב את הגבעולים של השום ונפטרים מחול ולכלוך. משתמשים רק בחלקים הבהירים והצעירים של הגבעולים. מעבירים למעבד מזון יחד עם 3 שיני שום, גרידה מחצי לימון וקורט מלח. טוחנים עד שהגבעולים נקצצים. פותחים את צינור ההזנה של מעבד המזון ומזלפים פנימה, תוך כדי שהמעבד עובד, ⅓ כוס שמן זית עד לקבלת מרקם של פסטו. אם צריך, ניתן להוסיף עוד שמן זית עד קבלת המרקם הרצוי. 
  5. מגישים עוף ואורז עם פסטו שום בצד, ושקדים קלויים מעל. 

כתבה וצילמה: עידית נרקיס כ"ץ

עוד ממני

לא כדאי לפספס