מנה ראשונה לפסח: מרק כרישה, שום ירוק וקשיו
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מנה ראשונה לפסח: מרק כרישה, שום ירוק וקשיו

תמונה גרסת הדפסה

מרק כרישה, שום ירוק וקשיו

חומרים ל-8 מנות

3 כרישות

ענף סלרי עלים

3 שיני שום ירוק (אם לשום יש גבעול ירוק ורענן, אפשר להוסיף גם אותו)

3 תפוחי אדמה

רבע כפית מוסקט

5 כוסות מים

חצי כוס (70 גרם) קשיו (לא קלוי)

2 עלי דפנה

מלח

שמן זית

לקרוטוני מצה:

4 מצות 

רבע כוס שמן זית

2 כפות מים

כפית פפריקה מעושנת

חצי כפית מלח

אופן ההכנה

  1. חותכים את החלק העליון (הירוק הכהה) של הכרישות. חוצים אותן לשתיים, שוטפים היטב ומוודאים שאין חול בין השכבות. קוצצים גס את הכרישות, כך גם את הסלרי והשום. 
  2. מחממים סיר גדול ומוסיפים לו 2-3 כפות שמן זית. מוסיפים את הכרישה והסלרי עם קורט מלח, ומטגנים אותם עד שהם מתרככים, מערבבים מדי פעם. 
  3. בזמן שהכרישות מתרככות, קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות קטנות. מוסיפים את הקוביות לסיר יחד עם השום, ומערבבים אותם כדקה. מוסיפים רבע כפית אגוז מוסקט ומערבבים בפעם האחרונה. 
  4. מוסיפים 5 כוסות מים רותחים, קשיו, עלי דפנה ומלח לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-40 דקות, עד שהכל מתרכך. 
  5. בזמן שהמרק מתבשל, מכינים קרוטונים של מצה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. שוברים מעל תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה את המצות לחתיכות בגודל קרוטונים. יוצקים רבע כוס שמן זית ו-2 כפות מים, ומפזרים פפריקה ומלח. ניתן להחליף את הפפריקה המעושנת בתבלין אחר שאוהבים. מערבבים היטב, משטחים לשכבה אחידה ואופים כ-15 דקות עד שהקרוטונים משימים. 
  6. אחרי שהמרק מוכן, מוציאים את עלי הדפנה וטוחנים אותו עם בלנדר מוט (או בבלנדר/מעבד מזון) למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.

 

כתבה וצילמה: עידית נרקיס כ"ץ

 

עוד ממני

לא כדאי לפספס