אנה ארונוב מכינה ממרח אגוזי מלך משגע | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שנת הלימודים בפתח: אנה ארונוב מכינה ממרח אגוזי מלך משגע

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לממרח אגוזי מלך

מתכונים בהשראת בית ספר תמיד עושים לי חשק לכריך מושקע מלחם איכותי ושלל ירקות ותוספות. אצלי בבית אמא לא היתה תרבות של הכנת סנדביצ'ים לבית ספר ואני עצמי עוד לא התנסיתי בתענוג של הכנת סנדביצ'ים לילדים כאן בארץ כך שאת המתכון שלי החלטתי לשלב מתוך זכרון ילדות שמחבר בין הסנדביץ' הישראלי למסורת משפחתית.

המרכיב העיקרי במתכון הוא שליט הפיצוחים, אגוז המלך הפופולרי והידוע בתכונותיו הבריאותיות. 

בקיריגיזסטן, תוכלו למצוא את יער ארסלנבוב שהוא יער אגוזי המלך הגדול בעולם! למעשה, למרות שרבים משייכים את השימוש באגוזי מלך למטבח הגיאורגי הסמוך, ההיסטוריה מספרת שהמקור הוא בכלל באותו יער עצום שנחשב גם לאחלה מקום לטייל בו אם אתם אי פעם באיזור (;

בחרתי לשתף בממרח שלדעתי מוסיף עניין וטעם לכל כריך וגם מברך אותנו ביתרונות של ויטמינים ומינרלים, נוגדי חמצון ושומן טוב שקריטי לנו לגוף, גם לקטנים וגם לגדולים.

ההכנה מהירה ואפשר לשמור במקרר עם מעט שמן זית כשבוע בערך. אבל…. זה כל כך טעים שרוב הסיכויים הם שהצנצנת תתחסל מהר משחשבתם. למתכון:

 

ממרח אגוזי מלך של אנה ארונוב

350 גרם אגוזי מלך

6-7 שיני שום טרי

פלפל חריף ירוק (לילדים אפשר גם פלפל ירוק לא חריף!)

צרור כוסברה טריה

חצי חבילת נענע

1/4 כוס חומץ תפוחים

מלח 

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את אגוזי המלך במים קרים למשך שעה.
  2. מערבבים את כל המרכיבים עד ליצירת מרקם אחיד וקרמי.
  3. מורחים על לחם, אוכלים בכפית ומשדרגים כל סנדביץ' בקלות!

אשמח לשמוע אם הכנתם או אם יש לכן מתכון לממרח ביתי מומלץ וקל להכנה, שתפו אותי בתגובות!

עוד ממני

לא כדאי לפספס