פאדג' שוקולד טחינה בלי גלוטן של אנה ארונוב ושיינא גרשוביץ
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פאדג' שוקולד טחינה בלי גלוטן של אנה ארונוב ושיינא גרשוביץ

תמונה גרסת הדפסה

עוגת שוקולד טחינה לפסח

כבר סיפרתי לכם על שיינא, ילדה מושלמת עם כישרון אדיר להפוך כל מנה לבריאה, פשוטה להכנה, ללא סוכר וללא גלוטן.
לקראת החג היא באה אליי להכין עוגת שוקולד טחינה כמובן כשרה לפסח. אני נשבעת לכם שגם ילד בן 5 יכול להכין את העוגה (רק תהיו שם לאזן טעמים) ויצא לנו קינוח מהמם לא מאוד מתוק, בטעם מורגש של טחינה ומרקם נימוח!
אפילו אני עם הסכרת שלי אכלתי פרוסה מכל הכיף הזה כי זה מעט מאוד פחמימות וכמעט ללא סוכרים.

מרכיבים

5 ביצים בגודל M שופרסל green
1/2 כוס קקאו
כוס טחינה גולמית שופרסל green
1/3 כוס מייפל (אפשר להמיר בכל ממתיק ולהוסיף אם אתן אוהבות מתוק)
כוס קמח שקדים
2 כפות אבקת אפייה
כוס משקה שקדים ללא סוכר שופרסל green (כוס=250 מ"ל) אפשר להמיר בכל נוזל
לציפוי:
2 כפות קקאו
כף מייפל שופרסל green
3 כפות טחינה שופרסל green

אופן ההכנה:

1. מערבבים תחילה ביצים, מייפל, משקה שקדים וטחינה. לאחר מכן מוסיפים את היבשים - קמח, אבקת אפייה, קקאו - ומערבבים עד לבלילה אחידה.

2.מעבירים לתבנית אינגליש קייק (או תבנית מלבנית) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 40 דקות.

3. מערבבים את חומרי הציפוי. נותנים לעוגה להתייצב ומורחים את הציפוי. תהנו.

עוד ממני

לא כדאי לפספס