עוגת גזר | אנה ארונוב באתגר ירקות כתומים | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ירקות כתומים: סערה במטבח

תמונה גרסת הדפסה

מתכון עוגת גזר בחושה של אנה ארונוב

שחושבים על ירקות כתומים הדבר הראשון שעולה לראש זה מרק כתום.

אז לא, למרות שזה היה האופציה הראשונה שלי הלכתי נגד האינסטינקט הראשוני והחלטתי לחשוב על רעיון יצירתי יותר. התחשק לי משהו מתוק, מנחם...וההחלטה היתה ברורה! עוגת גזר! מהר מאוד כבר דמיינתי לי פרוסת עוגת גזר עם כוס תה בערב חורפי. למרות שמעולם לא אפיתי עוגת גזר. רצתי לשופרסל לעשות קניות ולראשונה בחיים לאפות עוגת גזר. 

יצא בול כמו שדמיינתי!

עוגת גזר

3 ביצים בגודל L

1.5 כוסות סוכר חום כהה

1 כוס שמן קנולה

4 גזרים גדולים

1.5 כוסות שבבי קוקוס

2 כוסות קמח לבן

2 כפיות סודה לשתייה

2 כפיות גדושות קינמון טחון דק

1 כפית מלח דק

1 כוס אגוזי מלך

1 כוס צימוקים בהירים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מגרדים גזר על פומפייה. שוברים גס אגוזי מלך.
  3. בקערה גדולה טורפים ביצים.
  4. מוסיפים שני סוגי סוכר ושמן ומערבבים היטב. מוסיפים גזר וקוקוס ומערבבים.
  5. מנפים יחד קמח, אבקת סודה, מלח וקינמון ומוסיפים לתערובת. טורפים עד שהתערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים וצימוקים.
  6. אופים במשך שעה או עד שקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי.

 

בתיאבון!

עוד ממני

לא כדאי לפספס