אנה ארונוב משתפת במתכון קבב ביתי | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חוגגים עצמאות בבית: אנה ארונוב במתכון קבב ביתי

תמונה גרסת הדפסה

קבב בתנור של אנה ארונוב 

השנה, יום העצמאות הוא כל כך אחר מכל דבר שאי פעם יכולנו לדמיין. יום שבדרך כלל נחשב לשיא החגיגות, המפגשים, והמסיבות ההמוניות ייחגג השנה בצורה הפוכה לחלוטין, יום העצמאות הופך להיות השנה חג אינטימי וביתי, יום משפחתי. הפארקים והגינות יישארו ריקים ואנחנו נמלא את הבית באווירה חגיגית ונעימה, משהו שישבור את השגרה המונוטונית שהקורונה הביאה איתה.

אין לי אפשרות לפתוח גריל בבית ואני גם פחות מעוניינת השנה, מתחשק לי לנצל את כישוריי במטבח ולייצר מנת עצמאות בתנור. אני מניחה שרבים ורבות יסכימו איתי שהשנה אין מצב רוח להתעסק עם מנגל אבל תמיד יש חשק לאוכל טוב!

המנה שלי היא מנת קבבים ביתיים עם טחינה אורגנית וסלט קצוץ בצד. מנה מאוזנת עם דגש על פחות פחמימות ויותר חלבונים. אחרי כל ההקדמה הזו, אני לא אשאיר אתכם בלי מתכון כמובן:

 

קבב בתנור של אנה ארונוב

 

1 קילו בשר בקר טרי טחון דק

2 בצלים קטנים קצוצים

שן שום כתושה (או כפית שום כתוש)

חצי כוס כוסברה ופטרוזיליה קצוצים 

רבע כוס צנוברים קצוצים

מלח

פלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה

כפית כמון

אפשר להוסיף כפית אגוז מוסקט, לא חובה!

 

להגשה:

טחינה משומשום מלא של גרין

 

לסלט בצד:

2 מלפפון

2 עגבניה

1 בצל

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים היטב יחד בקערה.
  2. נותנים לבשר לנוח במקרר 3-4 שעות (אפשר להכין ישר אבל הטעמים יהיו הרבה יותר טובים אחרי שינוחו יחד)
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  4. מקבבים לעיגולים או גלילים לפי הצורה שאתם מעדיפים.
  5. אופים כ-10 דקות על חום גבוה.
  6. אחרי עשר דקות, מעבירים את התנור למצב גריל לעוד כ-8 דקות.
  7. תוך כדי שהקבב נאפה, זה הזמן לקצוץ סלט טרי ולערבב לנו טחינה מושלמת (אני אוהבת גם גולמית אבל כל אחד לפי טעמו)
  8. בתיאבון!
  9. אפשר גם בפיתה רגילה, קלה, כוסמין או כל מה שמתחשק, אני מעדיפה רק עם סלט בצד.

 

תייגו אותי באינסטגרם אם הכנתן/ם, אשמח מאוד לראות תמונות של העצמאות הביתי שלכן/ם! שיהיה חג שמח עוקביי היקרים, למשפחות של כולנו ולכל עם ישראל!




עוד ממני

לא כדאי לפספס